1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İü, Mersin Balığı Üretimi İçin Küçükboğaz Gölü'nün Tahsisini İstedi
İü, Mersin Balığı Üretimi İçin Küçükboğaz Gölünün Tahsisini İstedi

İü, Mersin Balığı Üretimi İçin Küçükboğaz Gölü'nün Tahsisini İstedi

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Ürünleri Fakültesi, nesli tükenen balıkların üretimi amacıyla Sakarya'nın Karasu ilçesindeki Küçükboğaz Gölü'nün ünivers...

A+A-

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Ürünleri Fakültesi, nesli tükenen balıkların üretimi amacıyla Sakarya'nın Karasu ilçesindeki Küçükboğaz Gölü'nün üniversiteye tahsis edilmesi için başvuruda bulundu.

Karasu Belediyesi ile birlikte gölde balık yetiştiriciliğine yönelik çalışma yapmayı amaçlayan üniversite, gölün tahsisi için İl Özel İdaresi'ne başvurdu. Rektörlük, gölün kenarında yer alan ve mülkiyeti hazineye ait arazinin Mersin balıklarının üretilmesi, yavrularının doğal ortama alıştırılması, kafes ortamında yetiştirilmesi ve alanın korunması için üniversiteye tahsis edilmesini istedi.

İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Devrim Memiş, gölün tahsisinin yapılması durumunda önemli çalışmalar yapılacağını söyledi. Mersin balığı yetiştiriciliği yanında, göldeki canlıları tanımlama adına çalışma yapılacağını kaydeden Memiş, "Orada büyük projeler düşünüyoruz. Küçükboğaz Gölü'nü tanımlama adına, içinde hangi balık var? Hangi bitki ve canlılar var? Mersin balığı üretimi konusunda ne yapabiliriz? Sakarya Nehri ile beraber orayı koruma alanı gibi düşünüp yola çıktık. Orada yapılaşma yok, örnek bir yer olabilir. Nesli tükenen balık üretmeye çalışıyoruz." dedi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.