1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İzban’a Cenevre’de 'En İyi İşbirliği' Ödülü
İzban’a Cenevre’de En İyi İşbirliği Ödülü

İzban’a Cenevre’de 'En İyi İşbirliği' Ödülü

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) ortaklığında kurulan İzmir Banliyö Taşımacılığı Sistemi (İZBAN), ulaşım sektöründe dünyanın en büyük kuruluşu olan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) ortaklığında kurulan İzmir Banliyö Taşımacılığı Sistemi (İZBAN), ulaşım sektöründe dünyanın en büyük kuruluşu olan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından ‘En İyi İşbirliği’ kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

UITP’nin Cenevre’de düzenlediği Dünya Kongresi kapsamında gerçekleştirilen törende, İZBAN’ın ödülünü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman birlikte aldı. Kocaoğlu ve Karaman’a ödülü, UITP Başkanı Osman Thiam ve UITP Ortadoğu ve Türkiye Direktörü Kaan Yıldızgöz verdi. Törende İZBAN Genel Müdürü Sabahattin Eriş ile İZBAN Genel Müdür Yardımcısı ve Metro AŞ Genel Müdürü Sönmez Alev de hazır bulundu. 1885 yılında kurulan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği'nin (UITP) toplu taşımacılık alanında 92 ülkede 3 bin 400 kurumsal üyesi bulunuyor.

İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen ödül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bundan 2 yıl önce, 6 Mart 2011 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hizmete açılan İZBAN’ın, sadece Türkiye’nin en büyük kent içi toplu ulaşım hattı olmakla kalmayıp, uzlaşma ve birlikte iş yapabilme kültürünün geliştirilmesi konusunda da çok büyük ve örnek bir adım olduğunu söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD’nin yüzde 50’şer ortaklığı ile kurulan İZBAN AŞ’nin, Türkiye’de içinden demiryolu geçen pek çok kente örnek model olmasından büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, "Biz en çok, yerel idare ile merkezi hükümetin el ele vererek gerçekleştirdiği bu projenin, bir 'hoşgörü ve uzlaşma projesi' olarak anılmasından mutluluk duyuyoruz. Bunu, tarih boyunca hoşgörü kenti olarak anılan İzmir’de başarmak da, bizim için ayrı bir kıvanç kaynağıdır." diye konuştu.

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin 2011 yılında Dubai’de düzenlenen 59. Dünya Kongresi ve Fuarı’nda, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak; otobüs, metro, vapur ve banliyö arasında entegrasyonu sağlayan '90 dakika aktarmalı sistem' ile bölgesel ödül aldıklarını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, "İki yıl içinde bizi ikinci büyük ödüle layık bulan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği yönetimine ve partnerimiz TCDD yönetimine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

CENEVRE’DE EXPO VURGUSU

İzmir'de toplu ulaşımdan yararlanan yolcu sayısının, kendi yolcusunu oluşturan İZBAN sayesinde günlük 1.5 milyona dayandığını bildiren Kocaoğlu, şunları kaydetti: "Hedefimiz, İZBAN ile taşıdığımız yolcu sayısını günde 550 bine kadar çıkararak kent içindeki trafik yükünü hafifletmek, trafiğe çıkan araç sayısını azaltmak ve dolayısıyla egzoz gazı kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçebilmektir. Bu işin ekonomiye katkısı ise ayrıca önemlidir. Çağdaş İzmir’i her bakımdan örnek bir kent haline getirebilmek konusundaki çabalarımız da artan bir hızla sürüyor. Şimdi İzmir’i, EXPO 2020 yolculuğuna hazırlıyoruz. İzmir’in EXPO için yakacağı ışığın, tarih boyunca yolumuzu aydınlatacağından hiç kuşku duymuyoruz."

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise konuşmasında, “Biz iki ortağız ve çok iyi anlaşıyoruz.” ifadelerini kullandı. İZBAN’ın sadece teknik değil aynı zamanda sosyal bir proje de olduğunu vurgulayan Karaman, "Hep konuştuk; 'bu proje bir gün dünyaya örnek olacak' diye. İşte o gün bugündür.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İZBAN’a Cenevre’de 'en iyi işbirliği' ödülü

İZBAN’a Cenevre’de 'en iyi işbirliği' ödülü

İZBAN’a Cenevre’de 'en iyi işbirliği' ödülü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.