1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İzmir Büyükşehir'in Selçuk’ta Yaptırdığı Yeni İtfaiye Binası Açıldı
İzmir Büyükşehirin Selçuk’ta Yaptırdığı Yeni İtfaiye Binası Açıldı

İzmir Büyükşehir'in Selçuk’ta Yaptırdığı Yeni İtfaiye Binası Açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 712 bin liralık yatırımla inşa edilen Selçuk ilçesindeki itfaiye binası hizmete açıldı.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 712 bin liralık yatırımla inşa edilen Selçuk ilçesindeki itfaiye binası hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hem itfaiye personelinin güvenliği hem de vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla yatırımlara çok önem verdiklerini söyledi. İzmir İtfaiyesi’nin sadece Türkiye değil, dünyaya örnek çalışmalar yaptığını belirterek, “İzmir İtfaiyesi, 4 milyon nüfuslu kentimizde vatandaşlarımızın yüzde 100'e yakın memnuniyet alıyor. Türkiye’nin ilk ve tek olan Toros Eğitim Kampüsü’ne, güçlü bir arama kurtarma birimine sahibiz. Türkiye’nin her yerinden itfaiyeciler gelerek burada eğitim alıyor.” dedi. Başkan Kocaoğlu, önümüzdeki günlerde 31 milyon euroluk araç gereç alımı daha yapacaklarını kaydetti. Yerelde kalkınma hedefiyle çalıştıklarını dile getiren Kocaoğlu, Selçuk Belediyesi’nin tarım sanayi bölgesi projesine de destek verdiklerini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi ile birçok alanda proje ürettiklerini belirten Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür de şunları söyledi: “Bunlardan en önemlisi itfaiye teşkilatı. Bundan önceki yapılanmada ilçe belediyelerinin itfaiye teşkilatını kurması, ne kadar büyük olursa olsun mümkün değildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle Selçuk’a önemli değer kattı.” Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise itfaiye binasını ilçeye kazandıran Başkan Kocaoğlu’na teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi. Törende Selçuk Belediyesi Spor Kulübü de halk oyunları gösterisi yaptı.

YENİ İTFAİYE BİNALARI GELİYOR

İzmir İtfaiyesi, Yenişehir semtindeki merkez grubun yanısıra Aliağa, Balçova, Bayındır, Bornova, Bostanlı, Buca, Çamdibi, Çiğli, Evka-1, Evka-4, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Gümüldür, Hatay, Işıkkent, Kadifekale, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kısık Sanayi, Menemen, Menderes, Mordoğan, Narlıdere, Özdere, Seferihisar, Selçuk, Torbalı, Toros, Urla ve Yeni Çamlık ve Yeni Foça’da itfaiye grupları, Toros’ta da eğitim merkeziyle hizmet veriyor. Aliağa ilçesinde yapılacak yeni itfaiye binası için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak. Bu yıl Seyrek, Gaziemir, Bayındır, Çaybaşı ve Aliağa'ya yeni itfaiye binaları yapılacak. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.