1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. İZMİR TRAFİĞİ ÜZERİNE.. / 1
İZMİR TRAFİĞİ ÜZERİNE.. / 1

İZMİR TRAFİĞİ ÜZERİNE.. / 1

Egeli Etkihaber, egenin nabzını tutmayı tüm hızıyla sürdürüyor..

A+A-

Ankara'da güvenlik muhabiri olarak görev yaptığım yıllarda, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen trafik konulu toplantılara katılmaya ayrı bir özen gösterirdim. Toplantılar arasında özellikle bu sorunu çözmüş, Avrupa ülkelerinin polis şeflerinin, belediye başkanlarının veya akademisyenlerinin açıklamalarını not tutar; Türkiye’de bu konuda neler yapılıyor, neler yapılması gerekir araştırır, haberler yazardım. O dönem tuttuğum notlarda ki, ortak söylem dört ana temada toplanıyordu. Konuşmacıların trafik terörünün önüne geçilmesindeki olmazsa olmazları eğitim, denetim, yaptırım ve yatırımdı.

185129.jpg

7 ayda 2 bin kişi öldü!

Yaklaşık 5-6 yıl önce tuttuğum notlardan günümüze geldiğimizde trafikte ortaya çıkan tablo aynen şöyle;  Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılı ilk 7 ay içindeki trafik kazalarıyla ilgili verilerine göre meydana gelen kazalarda bin 943 kişi hayatını kaybetti; 155 bin 227 kişi de yaralandı. Rakkamlardan da anlaşılacağı üzere o toplantılardan bu yana trafikteki acı tabloda değişen birşey yok. Peki!  Yanlışı nerede yapıyoruz,. Niye önleyemiyoruz trafik kazalarını. Hiç mi sonuç çıkartamamışız kendimize o toplantı ve etkinliklerden. Ya da trafikte can kaybını önlemek için eğitim, denetim, yaptırım ve yatırımdan hangisini yapamamışız.

İzmir trafiği ne durumda?

Yazımın başlığından da anlaşılacağı üzere İzmir açısından durumu ele alacağım yazımda... Önce yatırım ve eğitimden başlayalım. İzmir’de trafik sorununun veya terörünün önüne geçilmesi için özellikle son dönemlerde büyük projelere başlandı. Kent merkezinde olduğu gibi kente ulaşan çevre yollarda da devletin çok büyük çalışmaları,yatırımları söz konusu. Örneğin İzmir-Çanakkale otoban çalışması ya da kent içerisindeki Konak tünelleri  İzmir’in trafiğine rahat nefes aldıracak çalışmalar. Yeni sayılabilecek Gaziemir’ yakınından başlayıp, Koyundere’ye kadar uzanan otoyol trafiğe ‘oh’ dedirtiyor. Yani yatırımda bir problem yok.
Eğitim derseniz; bence ‘bu noktada da sıkıntı yok’ derim. Her il de olduğu gibi İzmir’de de tüm okullarda gencecik beyinlere trafik dersi okutturuyor devlet. Bunun yanısıra İzmir’de trafik polisinin eğitim vermediği, kapısından girmediği eğitim kurumu da kalmamıştır herhalde. Öğrencilerin yanısıra yetişkinler için çeşitli sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde konferanslar veriliyor. Peki denetim ve yaptırım derseniz bakın o iki konuda çok önemli belirlemelerim, fotoğraflarım var.
 
Bu konudaki tespitlerimi de sizlerle ikinci yazımda paylaşacağım..
 
 EGENİN İMBATI ÜZERİNİZE OLSUN!..
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.