1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. İzmir'de kaçak içki operasyonu
İzmirde kaçak içki operasyonu

İzmir'de kaçak içki operasyonu

Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü koordinesinde İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, kaçak yollarla ülkeye sokulmak istenen piyasa değeri yaklaşık 1 Milyon TL olan Alkollü İçki ele geçirildi!!

A+A-

-İZMİR KİN'DEN BAŞARILI OPERASYON-

Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü koordinesinde İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü (KİM) ekiplerince, kaçak yollarla ülkeye sokulmak istenen piyasa değeri yaklaşık 1 Milyon TL olan Alkollü İçki ele geçirildi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ihbar hattına gelen bir ihbarda, R.A. unvanlı firmanın yurt dışından getirerek antrepoya koyduğu içkileri gümrük işlemine tabi tutmadan antrepodan çıkararak ülkeye soktuğu, kaçak olarak ülkeye sokulan içkilerin ise P.B. unvanlı büfede satıldığının belirtilmesi üzerine harekete geçen ekipler ihbarda belirtilen antrepo ve iş yerlerinde arama yapıldı.

P.B. unvanlı büfede yapılan arama neticesinde; kaçak olduğu tespit edilen (51) adet alkollü içki ile üzerinde herhangi bir bandrol bulunmayan, yabancı menşeili kaçak (26) adet sigara ve puro cinsi eşya ele geçirildi.

R.A. unvanlı firmanın eşyalarının bulunduğu antrepoda yapılan aramada ise, antrepoda bulunan alkollü içki cinsi eşyaların olması gerekenden eksik olduğu, antrepoda içi boş içki kutularının bulunduğu, antrepoya ait kamera kayıtlarının incelenmesi neticesinde ise antrepoda gece geç saatlerde şüpheli faaliyetler olduğu tespit edildi.

R.A. unvanlı firma ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde ise; firmanın faal olmadığı, sahibi MK’nin paravan olarak tamamen kaçakçılık amacıyla bu firmayı kurduğu, firmanın resmi olarak kiralamadığı ve hiçbir suretle kullanmadığı bir depoyu kiralamış ve kullanmış gibi gösterdiği, bu amaçla hazırladığı içeriği sahte belge ile İthalatçı-Dağıtıcı Belgesini aldığı, bu belgeyi kullanmak suretiyle içkilere tatbik etmek üzere bandrol temin ettiği ve bu sayede alkollü içki ithalatı gerçekleştirdiği, ayrıca firmanın antrepodaki eşyaları da antrepo yetkilileri birlikte kaçak olarak ülkeye soktuğu, bu içkileri de destekçisi ve gayri resmi ortağı olan şüpheli SY’ye ait P.B. isimli iş yerinde satışa sunduğu tespit edildi.

Yapılan çalışmalar neticesinde, antrepoda bulunan ve ülkeye kaçak olarak sokulmak istenen piyasa değeri yaklaşık 1 Milyon TL olan toplam (15.730) şişe alkollü içki cinsi eşyalara Kemalpaşa Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararına istinaden el konuldu. 

Yapılan soruşturma sonucunda, şüpheliler SY, MK, EG, MC, AFK, EE, GB, FA, KE, TT, MAÖ ve CT olmak üzere toplam 12 kişi hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

www.etkihaber.com ÖZEL HABERİDİR!

unnamedsss.jpg

unnamedaa.jpg

unnamed.20140414141757.jpg

unnamedazx.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.