1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İzmir'de Yeşilyurt Kur’ân Kursu'nun Mezuniyet Töreni Düzenlendi
İzmirde Yeşilyurt Kur’ân Kursunun Mezuniyet Töreni Düzenlendi

İzmir'de Yeşilyurt Kur’ân Kursu'nun Mezuniyet Töreni Düzenlendi

İzmir'in Karabağlar İlçe Müftülüğü'ne bağlı Yeşilyurt Ulu Cami'de bu yıl dördüncüsü düzenlenen Yediden Yetmişe Tecvitli Kur’ân–ı Kerîm Kursu'nun mezuniyet programı yapıldı.

A+A-

İzmir'in Karabağlar İlçe Müftülüğü'ne bağlı Yeşilyurt Ulu Cami'de bu yıl dördüncüsü düzenlenen Yediden Yetmişe Tecvitli Kur’ân–ı Kerîm Kursu'nun mezuniyet programı yapıldı. Ulu Cami İmam Hatibi Nuri Zararsız'ın yetiştirdiği talebeler, önceki yıllarda olduğu gibi yoğun geçen bir kurs döneminin ardından katılım belgelerini aldı. Bu yıl 41 kişinin Kur’ân okumayı öğrendiğini, son dönem mezunlarıyla birlikte yaklaşık 200 kişinin baştan başlayarak tecvitle okuduğunu aktaran Zararsız, gelecek yıl da hız kesmeden kurs faaliyetlerine devam edip sayıyı 250 kişiye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

İlahiyatçı Prof. Dr. Nevzat Aşık’ın konuşmacı olarak katıldığı programa, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Aşık, yaptığı konuşmada, “Camilerin iki türlü imarı vardır. Birincisi maddi, ikincisi manevi. Ulu Cami'nin maddi imarı yıllar önce sona erdi fakat bu tür faaliyetlerle manevi imarı devam ediyor. Bu haliyle camilerimizin Peygamber Efendimiz (SAV) zamanındaki Mescid-i Nebevi gibi hizmet vermesi bizleri son derece duygulandırıyor.” dedi. İzmir İl Müftü Vekili Mehmet Tüfekçioğlu ise Kur’ân okumayı öğrenmenin faziletlerinden bahsedip emirlerini hayatımıza uygulamanın gerekliliğine vurgu yaptı. Programın sonunda ise İmam Hatip Zararsız, şunları söyledi: “Hayatımızın harabeye dönüşmemesi ve gönül dünyamızın imarı Kur’ân'la mümkündür. Yediden yetmişe Kur’ân okumanın mutluluğunu yaşıyoruz. Aramızda okumasını bilmeyen kardeşlerimiz varsa bu mutluluğu onların da yaşamasını isteriz.” CİHAN

İzmir'de Yeşilyurt Kur’ân Kursu'nun mezuniyet töreni düzenlendi

İzmir'de Yeşilyurt Kur’ân Kursu'nun mezuniyet töreni düzenlendi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.