1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘izmir’de Yüz Binleri Türkçe Olimpiyatları’na Bekliyoruz’
‘izmir’de Yüz Binleri Türkçe Olimpiyatları’na Bekliyoruz’

‘izmir’de Yüz Binleri Türkçe Olimpiyatları’na Bekliyoruz’

İzmir 9 Haziran 2013'te, 11. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’de bulunan öğrencileri bağrına basmaya hazırlanıyor.

A+A-

İzmir 9 Haziran 2013'te, 11. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’de bulunan öğrencileri bağrına basmaya hazırlanıyor. Geçen yıl olduğu gibi Atatürk Stadyumu’nda yapılacak şölen hakkında, Devlet eski Bakanı ve Olimpiyat Tertip Heyeti Üyesi Işılay Saygın ile İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM) Başkanı Şemsettin Ayyıldız, bir basın toplantısı düzenleyerek bilgi verdi.

2003 yılında 17 ülke ve 62 öğrenciyle başlayan Türkçe Olimpiyatları’nın 140 ülke ve 2 bin öğrenciye ulaştığını belirten Saygın, amaçlarının Birleşmiş Milletler'e bağlı 193 ülkenin hepsinin festivale katılımını sağlamak olduğunu belirtti. Olimpiyatların amacının Türkçeyi sevdirmek olduğunun altını çizen Saygın, İzmir’in ilk defa 24-26 Mayıs tarihlerinde Kültür Şöleni’ne evsahipliği yaptığını hatırlattı. Kültür Şöleni’nin EXPO 2020 adayı olan İzmir’de yapılmasının ülke tanıtımına büyük katkı sağladığını vurgulayarak, oldukça başarılı bir organizasyonu geride bıraktıklarını belirtti. 9 Haziran'da Türkçe Olimpiyatları İzmir ayağını Atatürk Stadı’nda düzenleyeceklerini belirten Işılay Saygın, “Bu yıl sloganımız, ‘Evrensel Barışa Doğru’. Bütün İzmirlileri ve Egelileri bekliyoruz. Geçen yıllarda 80 bin kişilik stadyumu yüz binlerce insan doldurmuştu, bu sene de aynı coşkuyla kutlanacağına inanıyoruz.” dedi. Saygın, 25 ülkeden 12 öğretmen ve 156 öğrencinin İzmirlilere muhteşem bir gece yaşatacağını sözlerine ekledi.

'SEYİRCİ REKORUNU ELİMİZDEN BIRAKMAYALIM'

İZDİM Başkanı Ayyıldız da EXPO 2020 adaylığından dolayı Kültür Şöleni’nin İzmir’de düzenlendiğini ifade etti. İzmirlilerin kendilerine yakışır şekilde milyonları aşkın şekilde ilgi gösterdiğini vurgulayarak, “İzmir barışa, sevgiye, kardeşliğe, beraber yaşama kültürüne, evrensel barışa ne kadar önem verdiğini göstermiştir. 9 Haziran’da da aynı ilgiyi bekliyoruz. Bu ilgi sadece 25 ülkeden gelecek 156 öğrenci için değil. Aslında bizim sevgiye, barışa, bu senenin sloganı olan evrensel barışa, bütün dünyada işaret edilen barış içinde yaşama felsefesine en uygun şekilde, birarada Türkçeyle nasıl ortak bir dil oluşturduğunu, ortak bir sevgi dili oluşturduğunu görmek hem bizleri hem de bütün seyircilerimizi mutlu etmiştir.” diye konuştu.

Geçen yıl saat 19.00’u göstermeden stadı yüz binlerin doldurduğunu hatırlatan Ayyıldız, bu yıl 20.45’te başlayacak gösteriler için İzmirlileri erken davranmaya davet etti: “Geçen yıl kapılar kapanmak zorunda kalmıştır, bu yıl biraz daha erken bekliyoruz. Dışarıda 50 metrekarelik televizyonlarda gösterilecek ama canlı daha farklı.” Türkiye genelinde İzmirlilerin Türkçe Olimpiyatları’nda seyirci rekoru kırdığını ve bu rekoru elinden bırakmadığını dile getiren Şemsettin Ayyıldız, rekorun devam etmesi için stadyuma davet etti. 9 Haziran’da halk oyunları, şarkı, şiir, dilbilgisi ve tiyatro gösterileriyle kültür bayramı da yaşanacağı belirtti.

KÜLTÜR ŞÖLENİ’NE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

İZDİM Başkanı Ayyıldız, İzmir’de ilk defa düzenlenen Kültür Şöleni’ne katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, vali ve belediye başkanlarına teşekkür etti. Organizasyonun gerçekleşmesinde sponsorların çok büyük rolü olduğunu da kaydederek, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ise katkıları nedeniyle hassaten teşekkür ediyoruz.” dedi.

Basın toplantısının sonunda misafir öğrencilerden Mozambikli Salim İbrahim, Barış Manço’nun "Unutamadım", Kırgız öğrenci Nurayım Abdirahmanova da "Memlemetim" şarkısını seslendirdi. CİHAN

‘İzmir’de yüz binleri Türkçe Olimpiyatları’na bekliyoruz’

‘İzmir’de yüz binleri Türkçe Olimpiyatları’na bekliyoruz’

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.