1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İzmir’den Dünyaya Barış Mesajı Verildi
İzmir’den Dünyaya Barış Mesajı Verildi

İzmir’den Dünyaya Barış Mesajı Verildi

Konak Belediyesi’nin evsahipliğinde düzenlenen 2. Sefarad Mirası Zirvesi’nde, çeşitli ülkelerden gelen Musevi cemaati üyeleri İzmir’de buluştu.

A+A-

Konak Belediyesi’nin evsahipliğinde düzenlenen 2. Sefarad Mirası Zirvesi’nde, çeşitli ülkelerden gelen Musevi cemaati üyeleri İzmir’de buluştu. 500 yıl öncesine dayanan geleneği gelecekle buluşturmak adına biraraya gelen kültür elçileri, Karataş semtindeki Beit Israel Sinagogu’nda düzenlenen törende sevgi ve barış mesajları verdi.

Sefarad kültürünün, Türkiye’nin ve özellikle İzmir’in çok önemli bir rengi olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Sadece bir kültürün yansıması değil, aynı zamanda toplumun yapıtaşı olan çok önemli bir grubun Türkiye’ye de güç katması anlamına geliyor. İzmir’in farklılığını, güzelliğini konuşurken sefarad kültürünün de önemli bir güç olduğunu unutmamak gerekiyor. 500 yılı aşkın bir süre önce gemilerle sadece insanlar gelmedi, onlarla birlikte sevgi, barış, hoşgörü, birbirlerine sundukları güzellikler de geldi.”

Sefarad Derneği Turizm Bakanlığı Temsilcisi Miguel De Lucas da zirve için İzmir’de olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Sadece İspanya değil, Latin Amerika ile doğu ve batı Avrupa ülkelerinden temsilciler de burada. Türkiye’de hangi şehirde biraraya geleceğimizi düşündük ve İzmir’i seçtik. Gerçek konukseverliği İzmir’de gördük.” dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.