1. YAZARLAR

  2. Ufuk TÜRKYILMAZ

  3. İZMİR'E VE DÜNYA'YA 87. KEZ MERHABA
Ufuk TÜRKYILMAZ

Ufuk TÜRKYILMAZ

ETKİ TV
Yazarın Tüm Yazıları >

İZMİR'E VE DÜNYA'YA 87. KEZ MERHABA

A+A-

-İZMİR'E VE DÜNYA'YA 87. KEZ MERHABA-

İZMİR FUARI 87. KEZ KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇTI!

İzmir Enternasyonal Fuarı 87. kez dünyaya kapılarını “Eylül’de gel” sloganıyla açtı.

Partner ülkenin Sırbistan, odak ülkenin Hindistan olduğu fuar bu yıl “teknoloji” temasıyla dikkatleri İzmir’e çekiyor. Egeli Etkihaber'in de konuk olduğu açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 87 yaşında olmasına rağmen her yıl kendini yenileyerek genç kalmayı, çağa ve değişime ayak uydurmayı başaran İzmir Enternasyonal Fuarı'nın kıtaları, ülkeleri, kültürleri, ırkları, dinleri buluşturarak aynı zamanda evrensel barışa da hizmet ettiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu 87. İEF'yi, "Merhaba Ege, merhaba Türkiye, merhaba dünya” sözleriyle açtı.

“Teknoloji” temasıyla 7 Eylül – 16 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenen 87. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), İsmet İnönü Kültür merkezi’nde düzenlenen açılış töreni ve konuşmalarla başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen törene TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya, çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, üst düzey bürokrat, meslek odaları ve iş dünyası temsilcil eri katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı, Sırbistan ve Hindistan'ın ulusal marşlarının okunmasının ardından açılış törenine özel gösteriler sunuldu. Sırbistan Kolo Dans ve Müzik Topluluğu'nun gösterisi büyük beğeni topladı.

Evrensel Barışa Hizmet

Açılış konuşmasında İzmir Enternasyonal Fuarı’nın dünyanın yaşayan en eski fuarlarından biri ve Türkiye’nin de ilk göz ağrısı olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “87 yaşında olmasına rağmen her yıl kendini yenileyerek genç kalmayı, çağa ve değişime ayak uydurmayı başaran İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışında, sizleri saygıyla selamlıyorum. Evet; ilk olmak, öncü olabilmek önemlidir. Ama bu önderlik vasfını yaşatabilmek ve geleceğe aktarabilmek de bir o kadar önemlidir. Biz İzmir'de fuarcılığın çıtasını hep yukarı, daha yukarı taşıyoruz. Sadece genel ticaret fuarımızı değil, ihtisas fuarlarımızı da büyütüyoruz. Türkiye'nin en büyük ve en nitel ikli fuarcılık merkezini İzmir'de kurduk. Adını Fuar İzmir koyduk. Her yıl onlarca fuar düzenliyoruz. Kıtaları, ülkeleri, kültürleri, ırkları, dinleri buluşturarak aynı zamanda evrensel barışa da hizmet ediyoruz.

Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmirlilere verdiği bir görevdir. O yüzden fuarlarımıza gözümüz gibi bakıyoruz” dedi.

TBMM Başkanı Yıldırım: “Her kışın baharı vardır”

Bir devletin vesayet altına girmeden, bağımsız bir şekilde varlığını devam ettirmesinin en önemli şartlarından birinin iktisadi bağımsızlık olduğunu söyleyen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Ege’nin incisi İzmir’de toplanan İzmir İktisat Kongresi’nin  Türkiye’nin ekonomi alanında takip edeceği yol haritası belirlenmesi açısından önemli olduğunu belirtti. Konuşmasında gelişen dünyayla rekabet etmek için bilgi ve teknolojiye sahip olmanın gerekliğinin altını çizen Yıldırım, şunları söyledi:

“Hedefimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmaktır.  ‘Hele hele şu eşiği aşalım’ diye mazeret üretmeden muasır medeniyetlerin önüne geçip takip edilen ülke konumuna gelmek mecburiyetinizdeyiz.  Bazı ekonomik sıkıntılar yaşadığımız gerçek.  ‘Her baharın bir kışı vardır’ misali ekonomimizde de bugünlerde kış mevsimi var.  Ancak karşı karşıya olduğumuz zorlukları sızlanarak,  şikayet ederek aşamayız ya da siyasi eleştirilerle çözüm üretemeyiz. Hepimiz aynı gemideyiz.  Bu gemide sadece 81 milyon Anadolu evladı yok aynı zamanda ümidini bu ülkeye bağlamış milyonlarca gönül dünyamızı n insanı var. Türkiye geçmişte olduğu gibi bu zorluğun üstünden gelecektir. Türkiye’nin imkan ve kabiliyetleri bu zorlukları aşabilecek yetenekte.  ‘Sen,  ben’ demeden ‘biz’ olarak bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Hedefimiz zorluk aşmak değil tekrar etmemesi için tedbirlerin köklü bir şekilde alınmasıdır. Türkiye öncü ve önder ülkedir.  Yüzlerce yıldır hürriyet ve bağımsızlığımızı koruyorsak, zorluklar karşısında çözüm üretme kabiliyetimizden ve gösterdiğimiz dirençtendir. Bu fuara gösterilen ilgi bu durumdaki haklılığımızı ortaya koyuyor. İzmir ve ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sağlayacak fuar gelecek günlere dair inancımızı pekiştirecek,  ümidimizi daha da artıracaktır”

Bakan Pekcan: "İzmir 21. Yüzyıl'ın merkezi olacak"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 21. Yüzyıl'da İzmir'in ticaret merkezi olarak parlayacağını belirterek tüm yatırımcıları İzmir'e çağırdı. İEF'ye partner ülke olarak katılan Sırbistan'a ve en geniş katılımı sağlayan Hindistan'a da teşekkür eden Bakan Pekcan şunları kaydetti:

"Benim çocukluğum İzmir Fuarı ile geçti. Babam bizi her sene fuara getirirdi. Yeni elbiseler diktirip, konserlere giderdik. Fuar bizim için çok önemliydi. İzmir, Akdeniz ve Karadeniz'in birleşme noktasında, bu coğrafyadan Balkanlara, Anadolu üzerinden Ortadoğu'ya geçiş noktasındadır. Tarih boyunca üretim ve ticaret merkezi olmuştur. İnanıyorum ki 21. yüzyılın İzmir'i yazılım, yenilenebilir enerji kaynakları ve eğitim alanındaki yazılım teknolojisinde ileriye gidecektir. Coğrafi nedenlerle 21. Yüzyıl'da da yine merkez konumunda olacaktır. İlk para ve ilk çek burada kullanıldı. İlk ticaret gemileri bu bölgeye geldi. Modern Türkiye'nin kurcusu Mustafa Kemal Atatürk ilk iktisat kongresini İzmir 'de düzenledi. İEF, Türkiye'nin dünya açılan penceresi oldu. 21. Yüzyıl'da İzmir doğu Akdeniz'in ekonomik merkezi olacaktır. Bütün misafirlerimizi ve işadamlarımızı İzmir'e yatırıma davet ediyoruz. Bu bölgede ticaretin önündeki engelleri kaldırarak kalkınmanın ve zenginleşmenin zamanıdır. Ticaret savaşlarının zamanı değildir. Fuar kapsamında teknoloji ana tema olarak işleniyor. Ekonomik kalkınmada ana unsur haline gelen teknolojiler mercek altına alınıyor. Teknolojinin oyun kurucu olduğu bir yüzyılda yaşıyoruz. Teknolojiyi merkeze alan politikalar başarılı olacaktır ve bu mücadelede işbirliği yapmak zorundayız."

Konserler Nazan Öncel ile başladı!

Ticaret, eğlence, kültür, sanat ve teknolojinin buluştuğu 87. İzmir Enternasyonal Fuarı, ünlü sanatçı Nazan Öncel’in verdiği konserle başladı. Fuar süresince Sertap Erener, Hakan Aysev, Kenan Doğulu, Hey Douglas, Ceza, Aleyna Tilki, Berkay, Gülşen, Fettah Can ve İrem Derici çim konserlerinde sahne alacak.  İEF bu yıl da her yaşa hitap eden sinema gösterimleri, söyleşiler, sergiler, tiyatro oyunları, dans gösterileri ve sokak etkinlikleri ile dikkat çekecek. Cazdan popa, rock müzikten arabeske birbirinden keyifli konserlerle ziyaretçiler müziğe doyacak. T.C. Ekonomi Bakanlığı himayesinde düzenlenen 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda hol ziyaret saatleri 16.00 – 23.00 olarak belirlendi. Fuar giriş ücretleri, İzmirim Kart ile tam 4 TL, öğrenci ise 3 TL olurken; engelli ve refakatçi, gazi ve gazi yakını, şehit ailesi elektronik kart sahipleri ücretsiz olarak Kültürpark’a girebilecek. İzmirim Kart’a sahip olmayan vatandaşlar fuar girişinde oluşturulan noktalardan tek kullanımlık ve iki girişlik kartları alabilecek!..

fuar-(1).png

fuar1.png

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.