1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İzmirli Esnaf Taksimde Eylemde..
İzmirli Esnaf Taksimde Eylemde..

İzmirli Esnaf Taksimde Eylemde..

Taksim Gezi Parkı eylemleri sonrası hükümeti protesto etmek için ‘duran adam’ eylemi yapan göstericileri protesto eden İzmirli bir esnaf Taksim’de eylem yaptı.

A+A-

Taksim Gezi Parkı eylemleri sonrası hükümeti protesto etmek için ‘duran adam’ eylemi yapan göstericileri protesto eden İzmirli bir esnaf, Taksim’de eylem yaptı. İşlerinin yüzde 70 düştüğünü belirten Ertuğrul Temur, şiddet eylemlerine son verilmesini istedi.

Günlerdir süren Taksim Gezi Parkı olayları sırasında İstanbul’da ve Türkiye’nin birçok şehrinde şiddet olayları yaşandı. Eylemler sebebiyle çok sayıda esnaf günlerini siftah yapamadan bitirdi. Gezi Parkı'nı işgal eden grupları polisin çıkarmasının ardından bir grup 'duram adam' eylemi başlattı.

Günlerdir devam eden ‘duran adam’ eylemlerini İzmir’in Kemeraltı ilçesinden gelen Ertuğrul Temur isimli esnaf protesto etti. Şiddet eylemleri yüzünden işlerinin yüzde 70 azaldığına dikkat çeken Temur, ‘şiddete hayır’ dedi. “Polis de eylemciler de şiddet kullanmasın.” ifadelerini kullanan Temur, “Biz iş yapamıyoruz. Çok borcumuz var. Ödeyemiyoruz. Olayları Televizyonda gördük. Polise taş atıldı. Polis de onlara biber gazı attı. Her iki taraf da şiddet kullandı.” dedi.

Zaman zaman ‘duran adam’ protestosunu gerçekleştirenlerin tepkisine maruz kalan Temur, “Yurt dışından turist gelmiyor. Esnafı dolaşın göreceksiniz. Esnaf iş yapamıyor. Herkes bu olaylardan rahatsız.” diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.