1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. İZMİRLİNİN CEVAP ARADIĞI SORU
İZMİRLİNİN CEVAP ARADIĞI SORU

İZMİRLİNİN CEVAP ARADIĞI SORU

‘Hem yürütme hem de yönlendirme kurulu başkanı Cahit Kıraç’ın Diyarbakır’a atanmasından sonra EXPO süreci zarar görür mü?’

A+A-

İZMİRLİNİN CEVAP ARADIĞI SORU

İzmirlinin merak ettiği sorunun cevabı şu:

‘Hem yürütme hem de yönlendirme kurulu başkanı Cahit Kıraç’ın Diyarbakır’a atanmasından sonra EXPO süreci zarar görür mü?’

Öyle ya İzmirlisiyle, hükümeti ve muhalefetiyle İzmir 2020 EXPO’sunu kazanmak için adeta savaş veriyorlardı!.. İşte bu önemli sorunun cevabı önceki gün bölgeye giden İzmirli gazetecilerin İzmir’in yeni Valisi Mustafa Toprak ile buluşmasının ardından aydınlandı. İzmir’in çiçeği burnunda valisi Mustafa Toprak, İzmirli gazetecilerle bir araya geldi. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Polis Evi’nde yapılan görüşmede, Vali Toprak özellikle EXPO 2020 ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İzmir Valisi Mustafa Toprak sürecin sekteye uğramayacağını ifade etti.

Endişeye gerek yok!

Barış sürecinin başlamasıyla birlikte başta Diyarbakır olmak üzere bölgede olumlu bir hava esmeye başladığını söyleyen Vali Mustafa Toprak, Diyarbakır’a atanan İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın de deneyimiyle bu sürece olumlu katkı sağlayacağını belirtti. Vali Toprak İzmir’de de kendisini önemli görevlerin beklediğinin altını çizerek, özellikle EXPO 2020’ye kilitlenen İzmir’i hak ettiği gibi temsil edeceklerini söyledi.

Toprak, gazetecilerin valiler kararnamesinin EXPO sürecini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“EXPO ile ilgili ben de buradan çalışmalarımı sürdürüyorum. Yönlendirme ve yürütme kurulu başkanının değişmesi noktasında, bazı endişeler olabiliyor.. Herhangi bir şey kesintiye mi uğrayacak diye, ama hayır. Bazı meseleler kurumsal gidiyor. Kurumsal bir yapı içerisinde devam edebiliyorsa, bundan endişe etmememiz lazım. Zaten bir kurumsal yapı içerisinde bir kişinin ayrılması o çalışmayı işi sekteye uğratmaz. Sayın Kıraç’ın EXPO 2020’ye çok değerli katkıları olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Hepsini takip ediyorum. Yani, İzmir’le şuan için alakam olmamasına karşın her gelişmeyi takip ediyorum. 2008’deki oylama ve o oylamanın öncesindeki durumları İçişleri Bakanlığı’nda genel sekreterlik yaptım oradan dolayı da biliyorum. 2015 çalışmalarını biliyorum. 2020 çalışmalarını biliyorum. Onun için ben bu değerli çalışmaların eğer olacaksa hiçbir engele uğramayacağını söylemek isterim.”

“Kıraç ağabeyimizdir!”

“Sayın Valimiz bizim meslek büyüğümüzdür, ağabeyimizdir. İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri arkadaşlarımızla sistemin nasıl işlediğini Paris’te görüştüm. 12 Haziran’daki sunum, oraya katılacaklar, hazırlıklar, Kasım ayındaki son sunum ve işlemleri takip ediyorum. Ben kurumsal bir yapının tüm organlarıyla yaptıklarının çok önemli olduğunu ve bundan sonra da bunun aynı anlayışla kesintiye uğramadan devam edeceğini net olarak ifade edebiliyorum. Sadece benim 3 dakikalık bir sunumumla mesele bitmiyor. Orada bir saatlik bir sunum yapılacak. Çok önemli emekler verilmiştir. Onun üstüne biz de emek katmaya devam edeceğiz. İzmir’de ay sonundan önce göreve başlamış olurum” dedi.

Şimdi gözler Paris’te yapılacak üçüncü ve son sunuma kilitlendi. Kasım ayındaki nihai karar öncesi yeni İzmir Valisi’nin performansı şimdiden İzmirliler arasında merak konusu oldu.

704236137964.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.