1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Jandarma Trafik, Mayıs'ta 339 Sürücüye Ceza Uyguladı
Jandarma Trafik, Mayısta 339 Sürücüye Ceza Uyguladı

Jandarma Trafik, Mayıs'ta 339 Sürücüye Ceza Uyguladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde jandarma trafik ekipleri, mayıs ayı içinde 231 araç sürücüsüne aşırı sürat, 108 sürücüye emniyet kemeri takmamaktan cezai işlem uyguladı.

A+A-

Antalya'nın Manavgat ilçesinde jandarma trafik ekipleri, mayıs ayı içinde 231 araç sürücüsüne aşırı sürat, 108 sürücüye emniyet kemeri takmamaktan cezai işlem uyguladı.

        Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri, Güvenli Trafik Projesi kapsamında trafik denetimlerini sürdürüyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre dünyada ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 48'nin meydana geldiği ülkeler listesinde Brezilya, Kamboçya, Çin, Mısır, Hindistan, Kenya, Meksika, Rusya, Vietnam ve Türkiye da yer alıyor.

Kazaların çok olduğu ülkeler sıralamasında Türkiye'nin de yer alması üzerine 3 yıl önce Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ortaklaşa olarak 'Güvenli Trafik Projesi'ni hayata geçirdiği belirtildi. Proje kapsamında Manavgat İlçe Jandarma Trafik ekiplerince kazaların yoğun yaşandığı turizm yol güzergahlarında 'emniyet kemeri ve hız denetimi' ile ilgili sıfır toleransla uygulamalara ara verilmeden devam edildiği ifade edildi. Bu uygulamalar kapsamında geçen ay yapılan denetimlerde 231 sürücüye aşırı sürat, 108 sürücüye de emniyet kemeri takmamaktan ceza yazıldı.



CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.