1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Japon Bilişim Uzmanından İşadamlarına: Askerliği Yapmayan Gençleri De İşe Alın
Japon Bilişim Uzmanından İşadamlarına: Askerliği Yapmayan Gençleri De İşe Alın

Japon Bilişim Uzmanından İşadamlarına: Askerliği Yapmayan Gençleri De İşe Alın

Japon bilişim uzmanı Yasunori Sekine, Türk işadamlarının üniversiteyi bitirmelerine rağmen askerliğini yapmayan gençleri işe almadığını söyledi.

A+A-

Japon bilişim uzmanı Yasunori Sekine, Türk işadamlarının üniversiteyi bitirmelerine rağmen askerliğini yapmayan gençleri işe almadığını söyledi. Sekine, "Kim düzeltecek bilmiyorum ama bunu düzeltmeniz gerekir." dedi.

Yasunori Sekine, Bilişim Sektörü İşadamları Derneği (BİSİAD) tarafından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'Japon Gözüyle Bilişim' seminerinde konuştu. NCR ve Apple gibi dünya devlerinin de aralarında bulunduğu firmalarda yaklaşık 50 yıl çalışan Yasunori Sekine, yakında giyilebilecek bilgisayarların üretileceğini söyledi. Türkiye’deki bilişim sektörünün çok çabuk ilerlediğini belirten Sekine, "Türkiye’yi 1967’den beri biliyorum. Tanıdığım Türkiye son yıllarda çok hızlı gelişti. Türkiye’deki teknoloji çok ilerledi. Eskiden Türkler, 'Japonya nasıl savaştan sonra kalkındı' diyorlardı şimdi Japonlar, 'Türkiye çok hızlı ilerledi' diyor.” şeklinde konuştu.

ASKERLİK SERZENİŞİ

Gençlere çok okumayı tavsiye eden Japon bilişim uzmanı Yasunori Sekine, gençlerin kendilerine uygun meslek dallarına yönelip, o branşlarda eğitim almaları gerektiğini kaydetti. Sekine, Türk işadamlarından da bir ricada bulundu. Üniversiteyi bitirmelerine rağmen gençlerin ‘askerlik yapmadan’ işe alınmadığını hatırlatan Sekine, “Türkiye’de askerliği bitirmemiş üniversite mezunlarını işe almıyorlar. Kim düzeltecek bunu bilmiyorum, ama bu önemli konu. Askerliği yapmayan işi alamıyorlar. Bunun düzelmesi lazım.” diye konuştu.

BİSİAD Başkanı Osman Akın ise “Dünyada bilişim sektörü çok büyük bir hızla gelişerek inanılmaz büyüklükte pazarlar oluşturuyor. Türkiye eğer 2013 yılı ihracat hedeflerini tutturacaksa bilişime ağırlık vermeli. Bursa’da kurmaya planladığımız bilişim vadisiyle ilgili kaynak arayışları sürüyor." dedi.

Seminer öncesi çocukların Japon geleneksel kata gösterisi ise beğeni topladı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.