1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Japon Turistleri Evlenme Vaadiyle Dolandırmış
Japon Turistleri Evlenme Vaadiyle Dolandırmış

Japon Turistleri Evlenme Vaadiyle Dolandırmış

İstanbul’da tanıştığı Japon kadınları evlenme vaadiyle dolandırdığı öne sürülen İsmail Y.

A+A-

İstanbul’da tanıştığı Japon kadınları evlenme vaadiyle dolandırdığı öne sürülen İsmail Y. (28), kadınların şikayetçi olması üzerine gözaltına alındı. Kadınları yaklaşık 200 bin lira dolandırdığı öne sürülen ve bir Japonla evli olduğu öğrenilen İsmail Y., sevk edildiği mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Japon turist Y.O. (40) tanıştığı kişinin kendisini evlenme vaadiyle kandırıp dolandırdığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin bilgisine başvurduğu Y.O., ifadesinde; “Sultanahmet Meydanı’nda dolaşırken Japonca bilen birisi ile tanıştım. Bu kişi ile yaklaşık bir yıl birlikte gezdik. Kendisiyle Japonya’da bile buluştuk. Ordu’daki ailesiyle tanıştırdı. Evlilik evrakları gösterdi ve benden toplam 70 bin lira aldı.” bilgisini aktardı.

İsmail Y.’nin izini süren polis, Y.M. (35) adındaki bir başka Japon turistin de 115 bin lira dolandırıldığını belirterek benzer şikayette bulunduğunu tespit etti. Ekiplerin çalışmasında, her iki kadının da şikayetçi oldu kişinin İsmail Y. olduğu belirlendi. Sultanahmet bölgesinde yapılan çalışmada İsmail Y., gözaltına alındı. Kendisinin bir Japonla evli olduğunu belirten İsmail Y., polise ilişki iddialarını kabul ettiği kadınları dolandırmadığını, yurt dışına giden eşine de ulaşamadığı için ayrılamadığını aktardı.

İsmail Y., işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



CİHAN

Japon turistleri evlenme vaadiyle dolandırmış

Japon turistleri evlenme vaadiyle dolandırmış

Japon turistleri evlenme vaadiyle dolandırmış

Japon turistleri evlenme vaadiyle dolandırmış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.