1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. KAÇAĞIN AÇIK KAPISI! AMBARLI VE HAYDARPAŞA...
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

KAÇAĞIN AÇIK KAPISI! AMBARLI VE HAYDARPAŞA...

A+A-

KAÇAĞIN AÇIK KAPISI..! AMBARLI VE HAYDARPAŞA

KAÇAK SİGARANIN ÖNLENEMEYEN YÜKSELİŞİ

 

Mehmedin bağrına saplanan kurşunun adıdır kaçak sigara ya da kınalı kuzuları parça parça eden bombanın adıdır aslında kaçak sigara, yetimin, dulun ana baba yüreğinin közünde de kaçak sigaranın adı vardır. Çünkü kaçak sigaranın ardında eli kanlı, bebe katili PKK'nın adı vardır. Bir türlü önlenemez bu sigara kaçakçılığı. Koca, koca konteynırlar baba evinden gelin almış damat korteji gibi çıkar koca memleketin koca gümrük kapılarından. Üstelik bir de devletin ve milletin temsil edildiği en yüksek makam olan TBMM'de suçla mücadele etmek için komisyon bile kurulmuştur. Ama yok nafile. o Mehmede mermi, bomba olmaya devam eder itin rüşvetçinin sayesinde..

YAKALAMA HİÇ Mİ YOK DERSENİZ?

“Yahu Aykut Bey yakalama hiç mi yok?” derseniz tabii ki de var! Hatta örnekleri sıralayalım şöyle, hafızalarımızda kalan operasyonları özellikle..

Örneğin Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'nün risk analiz uygulamalarıyla başta İstanbul olmak üzere taşrada tonlarca kaçak sigara ele geçirilmiştir. Yine örnek verecek olursak, 2018 yılının başından itibaren İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ekipleri 11 konteynır içerisinde 20 milyon paket kaçak sigara operasyonu yapmıştır. Ancak Ambarlı ve Haydarpaşa Gümrüğüne giren bunca sigara tam gümrükten yollanacak zaman 8 konteynırı yakalanmıştır.

Gümrük muhafaza ekipleri alınlarının teriyle 100 Milyon Liralık kaçak sigaraya el koyarlar. Operasyonun adli boyutu halen sürmektedir. Ya polisimiz, diğer arkadaşlar kızmasın ama özellikle de İstanbul Polisi. Onlar kaçak sigara ile mücadele de inanın bana tarih yazmaktadırlar. Çocuklarda anlamış olacaklar ki, özellikle Haydarpaşa ve Ambarlı Gümrüğü çıkışında tıpkı bir atmaca gibi beklemektedirler. Örneğin, yakın bir zamanda yine pis kokuyu almışlar Haydarpaşa'dan yolcu edilen bir konteynıra  'dur bakalım arkadaş yolculuk buraya kadar' demişlerdir. Ne rastlantı değil mi hep Haydarpaşa hep Ambarlı Gümrüğü'nden yolcu ediliyor bu kaçak sigaralar…

ÇİN-BAE-RUSYA-HAYDARPAŞA-AMBARLI

Evet, okuduğunuz gibi kaçak sigara ile mücadele edilmiyor değil ama bir gerçek yüzümüze tokat gibi çarparak bu işin birileri tarafından ya da açık yazayım bazı devlet görevlilerinin bu organizasyonun içinde olduğunu gösteriyor.

Örneğin, daha dumanı üzerinde bir olay anlatayım size. Çin'de üretilen sigaralar uluslararası sigara kaçakçıları tarafından önce Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Jabel Ali Limanı'na gönderilir. Kaçak sigaralar buradan da Rusya'ya yolcu edilir. Sigaraların son durağı ise, ne yazıktır, ne hikmettir ya da adına ne derseniz deyin Haydarpaşa ve Ambarlı Gümrüğü'dür. Çok özür dilerim ama sormak istiyorum tekstil ürünü, seccade, mandal, tepsi, battaniye, oto yedek parçası adı altında sokulan kaçak sigaraların son durağı niye Haydarpaşa ve Ambarlı Gümrüğü'dür? Ya da şöyle sorayım kaçak sigara konteynırları genelde neden bu iki gümrüğün kapısından çıkarken İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Mali Büro ekipleri tarafından yakalanır? Hadi son soru BAE-Rusya-Ambarlı-Haydarpaşa kaçak sigara hattına vatan için birbirinden güzel operasyonlara imza atmış MİT neden el atmaz?

Allah aşkına fazla düşünmeye de gerek yok Ambarlı ve Haydarpaşa'da bu işlere ön ayak olanlar olmasa Mehmedin bağrına saplanan o kurşunların parası olacak kaçak sigaralar iki kapıya gelir mi?

KİMSEYİ SUÇLAMAK BANA DA DÜŞMEZ!

Kimseyi suçlayamam, suçlayacak, aklayacak merci de ben değilim ama Ambarlı Gümrükleri'nde 5 konteynır kaçak sigara operasyonu sonrası oradaki yüksek rütbeli bir gümrük görevlisini alıp kaçak sigaranın ana giriş kapısı olan Haydarpaşa Gümrüğü'nde görevlendirmek nasıl bir ruh halidir? Nedendir? Hangi akla hizmet etmek demektir? Bu görev yeri değişikliği izaha muhtaç değil midir?

Biliyor mu uzun adam bu yer değişikliklerini vs. Sayın Bakan bu işe nasıl ve neden olur vermiştir? Aynı şekilde İstanbul Mali Polisi'nin Haydarpaşa Gümrüğü'nden çıktıktan sonra el koyduğu bir konteynır dolusu kaçak sigara operasyonu sonrası Haydarpaşa Gümrüğü'ndeki üst düzey bir gümrük görevlisinin yerinin değiştirilmesinin gerekçesi nedir? Yaşanılan bu rezalete karşın Ambarlıdaki bir üst düzey gümrük görevlisinin halen o koltukta oturmasına kim nasıl bir açıklama getirir? Ortada apaçık bir görev zafiyeti yok mudur?

Sözün özü şudur: Kaçak sigaranın arkasında Mehmedin kanlısı terör örgütü PKK vardır. Bu cinayet örgütünün organizasyonun gümrük ayağının ortaya çıkarılmasında 'İÇİ VATAN SEVGİSİ DOLU, ÜLKESİNİ SEVEN GÖREVLİLERE İHTİYAÇ VARDIR' Kusura bakmayın ama BU İŞLERE ALET OLANLARDA PKK İŞBİRLİKÇİLERİDİR'

YAZARIN NOTLARINA GEÇMEDEN…

Klasikleşmiş olan yazarın notlarına geçmeden, biraz da siyaset diyelim mi? Buyurun o zaman.. 24 Haziran seçimleri bitti. Daha seçimlere gitmeden önce yazmış altını da çizmiştim; 'değişen bir şey olmayacak' diye. Nitekim öyle de oldu! Cumhur İttifakı kendine en yakın ittifaktan 10 milyon oy fazla alarak zaferini ilan etti.

Sonuç olarak Türk halkı 'Başkanlık sistemine ben varım' dedi. Hayırlı, uğurlu olsun. İyi mi olacak derseniz bana göre mükemmel olacak!.. Mesela ülke çıkarları konusunda artık yok benim dediğim yok senin dediğin kavgası olmayacak. Milletin yararına kanun ve yönetmelikler çıkarılırken, elbette ki devletin bütün kurumları ve temsilcileri tartışacak, fikir sunacak ama kaos - kavga olmayacak. Yılların kanayan yarası terör ile etkin mücadele edilecek. Ekonomi de çalkantılar sona erecek. Çift başlılık ortadan kalkacak. En önemlisi dost sevinecek, düşman çatlayacak.. Sevgi ve saygıyla kalın...

 

YAZAR NOTLARI

1-) DEĞERLİ OKURLARIM; 05 EKİM 2016 YILINDA ‘NE YANİ GÜMRÜKLERDE FETÖ YOK MU’ YAZIM VE 16 EYLÜL 2017 YILINDA KALEME ALDIĞIM ‘BİR MÜDÜRÜN HUKUK MÜCADELESİ’ YAZILARIMDA, GÜMRÜK MÜDÜRÜ OLARAK TEKİRDAĞ’DA GÖREV YAPARKEN MÜFETTİŞ ŞÜKRÜ KELEŞ’İN HAZIRLADIĞI RAPOR SONRASI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NE İNDİRİLEN BU MÜDÜR HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDI. BUNDAN SONRAKİ YAZIMDA, BELGELERİYLE AYRINTILARI AÇIKLAYACAĞIM.

 

2-) AMBARLI GÜMRÜK MÜDÜRÜ, SİZE BİR DOST UYARISI! ANTREPOLARINIZDA İDDİAYA GÖRE ÇİN MENŞELİ KUMAŞLAR SAHTE MENŞEİ BELGELERLE AB’DEN GELMİŞ GİBİ GÖSTERİLDİĞİ. BU İŞE ÖN AYAK GÜMRÜK GÖREVLİLERİNİN OLDUĞUNDAN SÖZ EDİLİYOR.

 

3-) MURATBEY (HALKALI) NIN GEÇİCİ GÖREVLE GELEN MÜDÜRÜNE SESLENİYORUM; SİZ DÜRÜST NAMUSLU BİR KİŞİLİK OLABİLİRSİNİZ AMA MAKAMINIZDAN BİR ÇIKIN ANTREPOLARINIZDA NELER OLUYOR? GÜMRÜĞÜNÜZDEN KARGOCU DİYE TABİR EDİLEN KİŞİLERİN İHRACATLARINI MERCEK ALTINA ALIN VE ÖZELLİKLE DE KIYMET YÖNÜNE BİRDE KIRMIZI HATA DÜŞEN KAÇ İHRACAT BEYANNAMESİ İPTAL EDİLİYOR?

 

4-) GÜMRÜK MUHAFAZA GÖREVDE YÜKSELMEDE MAĞDUR OLAN BİR KARDEŞİMİZİN YAŞADIKLARINI BUNDAN SONRAKİ YAZIMDA AYRINTILARIYLA AKTARACAĞIM.

BEKLEYİN!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.