1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU
KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU

KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU

ÖNCÜPINAR SINIR KAPISI’NDA BAŞARILI BİR KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU DAHA...

A+A-

Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’nda bir TIR’ın dorsesinde zula tabir edilen yerde yapılan aramada 3 bin 500 litre kaçak motorin ele geçirildi!

GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, Öncüpınar Sınır Kapısı’nda Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan bir TIR aracının dorsesinden şüphelenilmesi üzerine araç mobil x-ray cihazına yönlendirildi. Yapılan x-ray taramasında söz konusu dorsenin arka kısmında şüpheli yoğunluk tespit edilerek araçta arama yapıldı. Dorsenin arka kısmında bulunan zeminde tabana sabitlenmiş vaziyette üç adet kapak olduğu, bu kapakların bağlı olduğu zula olarak tabir edilen özel bölmeler bulunduğu tespit edildi. Bu bölmeler içerisinde Ulusal Marker Kontrol Cihazı ile yapılan ölçümde “geçersiz” sonuç veren 3 bin 500 litre kaçak akaryakıtın olduğu belirlendi. 63 B 3351 plakalı TIR’ın dorsesi ile 3 bin 500 litre kaçak akaryakıta el konuldu.

Olaya karışan Suriye uyruklu A.D. isimli şahıs hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefetten Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.