1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kaçak Oto Operasyonu
Kaçak Oto Operasyonu

Kaçak Oto Operasyonu

OTO KAÇAKÇILIĞINA 17 İLDE OPERASYON!

A+A-

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yurda Kaçak yollarla soktukları ikinci el lüks araçları piyasaya sıfır gibi pazarlayan kaçakçılık şebekesine 17 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında gümrük müşavirliği çalışanlarının da bulunduğu altı kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin devleti 4.5 milyon lira vergi kaybına uğrattığı tespit edildi.

Gümrükçü desteğiyle..

Gözaltına alınan şebeke yöneticilerinin, Ankara’da özel ithalat yapan iki ayrı firmanın yetkilileri olduğu ortaya çıktı. Operasyonda kaçak 48 lüks Otomobil ele geçti.

Yurda sahte evraklarla soktukları lüks araçları değerinin altında satan şebekenin, gümrük geçişlerinde şebeke üyesi olan gümrük müşavirleri Y.T. ve H.G.’yi kullandığı öğrenildi. Yasal olmayan yollardan Türkiye’ye getirilen lüks araçların ithalat işlemlerini Y.T. ve H.G.’nin yaptığı belirlendi. Şüphelilerin ikinci el lüks araçları sıfır fiyatına galerilerde pazarladığı ortaya çıktı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin incelemesinde 8 lüks aracın eksik beyanda bulunularak ithal edildiği, 48 lüks aracın ise ikinci el olarak getirilip değerinin altında ve sıfır gibi satılmaya çalışıldığı belirlendi.

Müşavirler de gözaltına alındı!

Otomobilleri, aralarında Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Diyarbakır’ın da bulunduğu 17 ilde farklı galerilerde pazarlamaya çalışan şüpheliler suçüstü yakalandı. Şebeke yöneticilerinden A.F.Y., C.Y.Ş.D. ve A.A.’nın yanı sıra gümrük müşavirleri Y.T. ve H.G. gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

İthalatçı firma yetkilileri

Gözaltına alınan şebeke yöneticilerinin Ankara’da faaliyet gösteren özel ithalat yapan iki ayrı firmada yetkili olarak çalıştıkları ortaya çıktı. Polisin “eski” araçları “yeni” diye pazarlayan şüphelilere yönelik çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

PAŞA ALYURT/MİLLİYET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.