1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kaçakçıların Akıl Almaz Yöntemleri
Kaçakçıların Akıl Almaz Yöntemleri

Kaçakçıların Akıl Almaz Yöntemleri

Bitki de var; böcekte var; uyuşturucu da!..

A+A-

kacak7.jpg

kacak8.jpg

kacak6.20110721132834.jpg

kacak4.jpg

Köpeği bavulda, sigarayı protez bacakta, bitki ve böceği şapka da , uyuşturucuyu ekmek içi, ayakkabı, mide ve cinsel organda kaçırıyorlar!!

Türkiye’de en yaygın kaçakçılık böcek ve hayvan kaçakçılığı

Türkiye’nin birçok bölgesinde kaçakçılığı önlemek için görev yapan gümrük muhafaza memurları karşılaştırdıkları birbirinden ilginç kaçakçılık olaylarını resimleyip bir araya getirdi. Gümrük muhafaza memurlarının oluşturduğu form köşesine konulan derleme, Türkiye’de uyuşturucunun yanı sıra böcek dahil birçok ilginç kaçakçılık olayının yapıldığını ve zanlılarının da yabancı uyruklu kişiler olduğunu ortaya koydu.
 
Akciğer yerine akçiğer sperm yerine siper

Çekilen fotoğraflarda bavul içerisindeki köpeğin duruşu, mide ve cinsel organlarda eroin paketlerinin görünümü, ayakkabı ve ekmek içinde eroin paketlerinin sokulması dikkat çekti. Resimlerdeki en ilginç ve komik görüntüyü ise sahte sigara paketlerine yazılan kötü Türkçe oluşturdu. Örneğin sahte sigaralar üzerine yazılan yanlış karakterli Türkçe kelimelerde ‘sigarayı bırakmak ölümcül kalp ve akçiğer hastalıklarını azaltır ya da  sigara içmek erkek siperlerini (sperm) azaltır’ gibi cümlelerin kurulduğu görüldü. Gümrük muhafaza memurları internet üzerinde oluşturdukları form köşesinde ilginç kaçakçılık olaylarını nasıl ortaya çıkardıkları da anlatıldı. Gümrük muhafaza memurlarının anlattığı olaylar değme fıkraları anımsattı.

İŞTE O OLAYLAR:

Protes bacakta nargile tütünü
 
Cilvegözü’nde Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat görevlileri tarafından yapılan rutin kontroller sırasında Suriye’den Türkiye’ye gelen her iki bacağı protezli olan bir kişi, şüphe üzerine arandı. Kişinin protez bacaklarından bir tanesinin yerine tam takılmadığı ve normalden daha fazla aralık olduğu fark edildi. Bagaj x-ray cihazından geçirilen protezde yoğunluk tespit edilmesi üzerine protezler açıldı. Protez bacaklardan 13 kilogram tömbeki (nargile tütünü) ortaya çıkarıldı.”
     
Tabutta, bavulda, ampulde hayvan kaçakçılığı

     
Soğuk bir Şubat akşamında Kiev-İstanbul uçağına bindiğinde, Ukraynalı kadının bavulu ve el çantası tıka basa doluydu. Annelerini emmeleri gerekirken sakinleştiricilerle uyutulmuş beş Fransız Buldog, iki Pekinese cinsi köpekle birlikte dokuz İran, üç Birman ve bir Chinchilla cinsi kedi yavrusu ve çeşitli böcekler  bebek bezlerine ve kumaş parçalarına sarılarak bir bavulun içine tıkılmış Türkiye’ye kaçak olarak sokulacaktı. Daha önce defalarca işlenen bu suç, görünüşe göre yine tereyağından kıl çeker gibi gerçekleşecekti. Ne var ki bu kez işler hesaplandığı gibi gitmedi, kadın İstanbul Atatürk Havalimanı’nda görevli gümrük muhafaza ekibi tarafından yakalandı.
 
Üzerine 29 kazak giymiş!!
Sarp Sınır Kapısı'ndan yaya olarak giriş yapan Zeinab Bedinadze'nin kıyafetlerinin şişkinliğinden şüphelenen Gümrük Müdürlüğü Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Gürcü kadını aramadan geçirdi. Aramayı yapan kadın memur, birkaç kat elbise giyen kadının üzerinde, vücuduna sarılı halde ve çoraplarının içinde toplam 127 paket kaçak sigara pakati buldu. Gürcü kadın gözaltına alındıktan sonra hakkında soruşturma başlatıldı. Bedinadze'nin Gürcistan'dan paketini 2 liraya aldığı sigaraları Türkiye'de 7 liraya satacağını belirledi. Bu arada 62 yaşındaki Gürcü uyruklu Zaide Nizharadze adlı kadının üzerinde de vücuduna sarılı olarak 29 kadın kazağı olduğu görüldü.

Bavulda Midilli atı mantoda köpek yavrusu
Yer Kapıkule Sınır Kapısı Gar Gümrük Müdürlüğü; özel olarak yapıldığı fark edilen büyük bir bavulu gören muayene memurunun (içinde ne var sorusunu) yolcu kadın (giyim eşyalarım var) diye cevaplıyor. Durumdan şüphelenen muayene memuru bavulun fermuarını açtığında bavulun içinden bir midilli atı çıkıyor. Midillinin alkollü içecek içirilerek sakinleştirildiği anlaşıldı.
 
Kapıkule Yolcu Salon Gümrük Müdürlüğü’nde yaşanan bir başka olayda ise, peronlarda kontrol edilen yolcu otobüsünde, bagajda gümrükle ilgili bir eşya bulunamıyor. Yolcular otobüse bindirilerek, otobüsün Türkiye’ye girişine izin verileceği sırada bir “inleme” sesi duyuluyor. Sesin geldiği kadının yapılan kontrolünde, mantosunun ceplerinden, uyuşturucu ilaçla sakinleştirilmiş tam 10 köpek yavrusu bulunuyor.
 
Mide ve cinsel organda uyuşturucu kaçakçılığı
 
Sınır kapılarında görevlilerin en çok önem verdikleri kaçakçılık olaylarının başında uyuşturucu ve silah geliyor. Uyuşturucu naklinde ise akla gelmedik yöntemlere başvuruluyor.Uzunköprü Gar Sınır Kapısı’nda Afrika uyruklu bir kişinin uyuşturucu nakli yapacağı ihbarını alan emniyet ve gümrük yetkilileri, belirtilen kişiyi yakalıyorlar. Ancak, kişinin üst ve eşyalarında yapılan detaylı aramada uyuşturucuya rastlanılmıyor. Ancak şüphelinin çektirilen röntgen filminde ise midesinde, içlerinde uyuşturucu bulunan çok sayıda kapsül belirleniyor. Yine aynı gümrük kapısında yapılan operasyonda bir kişinin giydiği spor ayakkabının tabanına yapılmış özel bölümden uyuşturucu bulduk. Arkadaşlarımız bir kadının durumundan şüphelenmesi üzerine yaptığı operasyonda bir torbanın içine konulmuş çok sayıdaki uyuşturucu niteliğindeki hapı, kadının cinsel organını içinde buluyor. Arkadaşlarımızı şaşırtan bir olay ise bir başka kadının cinsel organından 6 adet kaçak kol saatinin bulunması oluyor.
  
Geyik böceği kaçırıyorlar
Türkiye’de ençok kaçırılan canlı hayvanlardan biri de geyik böcekleri dünyada bilinen 800 çeşidi arasında en değerlisi olarak gösterilen ve Türkiye'de sadece Amanos Dağları'nda yaşayan 6 antenli geyik böcekleri kaçakçılar tarafından rağbet görüyor. Arkadaşlarımızın araştırmasında Almanların, bu böcekleri köylülerden 5-30 YTL karşılığında alıp, Japonlara 3 bin dolardan sattıklarını ortaya çıkardılar. Kaçakçılar böcekleri genelde uyutarak bebek bezi içinde kaçırıyor.
 Yanıtla Yönlendirufuk sohbet için müsait değil!!

www.etkihaber.com ÖZEL HABERİDİR!!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.