1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KADEM artık Ankara'da
KADEM artık Ankarada

KADEM artık Ankara'da

KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan kadın sorunları ile ilgili çalışan STK’ların çoğunun tabandan kopuk olduğunu söyledi.

A+A-

KADEM Ankara temsilciliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı ve aynı zamanda Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı olan Sümeyye Erdoğan'ın katıldığı bir törenle açıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, kadının toplumun temeli olduğunu ve bunun inkarının mümkün olmadığını vurgulayarak, ''Bunu tarihin ve kendi medeniyetimizin başlangıcından itibaren biliyoruz. Bizim medeniyetimiz kadına daima önem veren, kadını ön plana çıkaran, kadın haklarıyla ilgili herhangi bir sorun yaşamamak üzere kutsal kitabında dahi bununla ilgili nasları bulunan bir medeniyet'' dedi.

Açılış töreninde konuşma yapan Sümeyye Erdoğan da, KADEM olarak şu ana kadar önemli işlere imza atmalarına rağmen daha yolun başında olduklarını söyledi. Sümeyye Erdoğan, KADEM olarak Türkiye geneline yayılma çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Yasal düzenlemeler yapılmasına rağmen uygulamalarda çeşitli sıkıntılarla karşılaşıldığını ifade eden Erdoğan, kadınların halen ayrımcılığa, hak gaspına ve şiddete maruz kaldığını söyledi. Bu sorunların aşılması için STK'lara daha çok iş düştüğünü anlatan erdoğan, Alandaki STK'ların büyük bir çoğunluğunun halkın öz değerlerinden ve Anadolu'dan kopuk ithal çözüm önerileriyle hareket eden bir yapıda olduğunu ifade etti. Bunun sonucu olarak alanda bir çözüm üretilemediğini dile getiren Erdoğan, "Mesela kadına şiddet olaylarında kadın hakları diye bağırmak yerine güç kavramının, güçlünün zayıfı ezme meylini tartışmaya açmak belki de daha kalıcı sonuçlar meydana getirecektir" diye konuştu.Kaynak: Star

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.