1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeleri Midyat'ta
Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeleri Midyatta

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeleri Midyat'ta

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül ve komisyon üyeleri Mardin'in Midyat ilçesinde temaslarda bulundu.

A+A-

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül ve komisyon üyeleri Mardin'in Midyat ilçesinde temaslarda bulundu.

    AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerinden oluşan komisyon ilk olarak Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl’ ü ziyaret etti. Heyette bulunan milletvekilleri; Gökçen Özdoğan Enç, İlknur İnceöz, Dilek Yüksel, Fatoş Gürkan, Azize Sibel Gönül, Kerim Yıldız, Nedret Akova, Mesut Dedeoğlu, Nurdan Şanlı ve Tülay Kaynarca’nın olduğu komisyon, Kaymakam Bingöl’le Midyat’taki kadın erkek eşitliği konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

    TBMM Kadın Erkek Eşitliği Komisyon Başkanı Azize Sibel Gönül, Kaymakam Bingöl’den istihdama, üretime katılma, şiddet ve eşitsizliği büyüten ne varsa ve bu konularda ne gibi çalışmaların yapılabileceği beklentisinde olduklarını söyledi. Küçük yaşta babasını kaybettiğini dile getiren Kaymakam Oğuzhan Bingöl, bir kadının fırsat verilse de verilmese de neler yapabildiğini kendi annesinden bildiğini kaydetti. Bingöl, “Dışarıda gördüğümüz marul yaprağına tuz ve limon sıkarak annemin bize yemek yedirdiğini bizi doyurduğunu biz biliyoruz. Maalesef bölgenin gelenekselleşmiş klişe adetlerinden benim annem en çok çeken insanlardan birisi. Bizler burada gerçekten bizi yetiştiren o kadın ve o kadın gibi insanların hizmetkarı olacağız. Kız çocukların okutulması utanç olmaktan çıktı. Bu çok büyük bir gelişme.” şeklinde konuştu.

    Heyet, ardından Midyat Konuk Evi, el basmacılık sergisini gezen vekiller buralardan alışveriş yaparak hatıra fotoğrafları çektirdi.

    Kadının ailedeki önemine değinen Gönül: “ Mecliste hayata geçirilen yasaların alanda, pratikte uygulanıp uygulanmadığı, desteklerin sağlanıp sağlanmadığını, kadının önündeki engelleri ve fırsatları görmek ve bölgeler için eylem planı ortaya koyabilmek amacıyla kalkınma ajanslarına bağlı illeri kapsayan bölge toplantıları düzenledik. Amacımız tüm kadınlarımızın yarınından endişe etmeyecek bir şekilde evlatlarını en iyi şekilde yetiştirebilmeleri.” dedi.

    TBMM kadın erkek ırsat Eşitliği Komisyonu ortaklığında yürütülen ‘Türkiye’de Cinsiyet Eşitliğine Yönelik Elverişli Ortamın Teşvik Edilmesi Ortak Programı’ kapsamında başlatılan ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Geri Sayım Başladı Kampanyası’ yerel ve ulusal düzeyde duyarlılığı arttırmayı ve Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki deneyimlerin kapsamında ziyaret gerçekleştirdikleri belirtildi. CİHAN

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeleri Midyat'ta

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeleri Midyat'ta

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeleri Midyat'ta

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.