1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kadın Kooperatiflerine Pozitif Ayırımcılık Geliyor
Kadın Kooperatiflerine Pozitif Ayırımcılık Geliyor

Kadın Kooperatiflerine Pozitif Ayırımcılık Geliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı'nı ele aldı.

A+A-

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı'nı ele aldı. Söz konusu stratejisi ve eylem planı ile kadın kooperatiflerine pozitif ayırımcılık yapılması sağlanacak.

Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı’nın uygulanmasına yönelik çalışmalara başlandı. Bu kapsamda Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile her iki bakanlık temsilcilerinin de bulunduğu bir görüşme yaparak, 'kadın kooperatifleri' ile ilgili yapılabilecekleri masaya yatırdı.

Bakan Yazıcı toplantı sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'de kooperatifçilik ile ilgili olarak ilk kez Gümrük ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda 'Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı' hazırlanarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuna açıklamasıyla yürürlüğe girdiğini ifade etti. Yazıcı stratejide, finansman, örgütlenme, eğitim ve hizmet sunumu gibi alanlarda kooperatifçilerin yaşadıkları sorunlar hassasiyetle ele alındığını belirterek, bu sorunların aşılması için de sistemli çözüm önerileri getirildiğini bildirdi. Yazıcı, stratejide, kadınların girişimcilik kabiliyetlerinin artırılması ve ekonomide bir aktör olarak yer almalarının sağlanması için 'kooperatif' çatısı altında örgütlenmeleri yönünde çalışmalarda bulunulması ile ilgili olarak özel bir eyleme de yer verildiğini kaydetti. Bu hedefle ilgili olarak, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın sorumlu kuruluş olarak belirlendiğini kaydeden Bakan Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, KOSGEB, İŞKUR, ilgili STK’lar da işbirliği yapılacak kurum ve kuruluşlar arasında sayıldığını dile getirdi.

Kooperatiflerin üretim ve istihdama katkısı olacak projelerine kamu kaynaklarından destek sağlanması için hazırladıkları Kooperatifleri Destekleme Programı’ndan da (KOOP-DES) bahseden Bakan Yazıcı, kadın kooperatiflerine özel vurgu yaparak, kadınlara pozitif ayırımcılık yaptıklarını ifade etti. Toplantıda, kadın kooperatiflerinin önündeki engellerin aşılması için yapılması gerekenler ortaya konularak, bu toplantıların sürdürülmesi yönünde görüş birliğine varıldı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.