1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kadınlar, 'Dertlere Vakıf Ruhlar' Seminerini Dinledi
Kadınlar, Dertlere Vakıf Ruhlar Seminerini Dinledi

Kadınlar, 'Dertlere Vakıf Ruhlar' Seminerini Dinledi

Ankara'daki kadınlar için, Dr. Figen Barlas Es'in katılımı ile 'Dertlere Vakıf Ruhlar' konulu seminer düzenledi.

A+A-

Ankara'daki kadınlar için, Dr. Figen Barlas Es'in katılımı ile 'Dertlere Vakıf Ruhlar' konulu seminer düzenledi.

Anadolu Kadınları Açılım Federasyonu (AKAFED) ile Güneş Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (GÜNEŞDER) organizasyonu ile Etimesgut Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezindeki programı yaklaşık 1500 kişi izledi. Doktor Figen Barlas Es, annelerin dertlere vakıf olabilmesi için kendilerini yetiştirmesi, anneliğin gerekliliklerini tam olarak öğrenmeleri gerektiğine işaret etti.

Bir annenin, çocuğu ile anne karnında iletişim kurması gerektiğini belirten Es, "Çocuk anne karnındayken, anne sevgisi lamazsa çocuk anneye küs dünya’ya gelir. Çocuklarımıza pozitif telkinler vermemiz lazım. Çocukların ilk üç yaşı çok önemlidir. Evlenen çiftlerin de ilk beş yılı çok önemli. Eşlerin birbirlerini tanıması anlamında, birbirlerinin ailelerini tanıması çok önemlidir. Sıkıntılı geçen zaman dilimleri bu sıkıntıların acısı çocuklardan çıkarılmamalıdır." dedi.

FEDAKARLIKLARI ANLATTI

Doktor Es, bir annenin çocuklarla iyi geçinmesi ve onu anlaması gerektiğini belirterek, başkalarının yanında kızmaktan öte, başkalarının çocuklarıyla kıyaslamanın çocuğa tokattan daha kötü bir durum oluşturduğunu vurguladı.
Es, "Çocuklarımıza her zaman eşimizle aramızda güzelliklerin olduğunu göstermeliyiz. Örneğin çocuk sofradaki kavgayı görür fakat el ele odanıza gittiğinizi görmezse o zaman çocukta sıkıntılar oluşmaya başlar. Evde anne baba çocuklarına sahip çıkmazsa dışarıda başkaları sahip çıkacaktır. Evde anne baba kitap okursa çocuk da okuyacaktır." diye konuştu.
Anadolu insanının fedakarlığına maddi manevi sıkıntılarla boğuşan dünyanın ne kadar muhtaç olduğu dile getiren Es, Kimse Yok mu Derneği ile dünya çapında yapılan yardım kampanyalarından fedakarlık örnekleri verdi.
CİHAN

Kadınlar, 'Dertlere Vakıf Ruhlar' seminerini dinledi

Kadınlar, 'Dertlere Vakıf Ruhlar' seminerini dinledi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.