1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kadirov, Myanmarlı Müslümanlar İçin Putin’den Yardım İstedi
Kadirov, Myanmarlı Müslümanlar İçin Putin’den Yardım İstedi

Kadirov, Myanmarlı Müslümanlar İçin Putin’den Yardım İstedi

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramzan Kadirov, Myanmar’da Müslümanlara yönelik şiddetin durdurulması ve bölgede barışın sağ...

A+A-

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti Başkanı Ramzan Kadirov, Myanmar’da Müslümanlara yönelik şiddetin durdurulması ve bölgede barışın sağlanması için Devlet Başkanı Vladimir Puin’den arabuluculuk yapmasını istedi.

Çeçenistan Başkanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Kadirov yüz binlerce Myanmarlı Müslümana yönelik bir soykırım yapıldığını ifade etti. Tüm dünya kamuoyununun vahşete göz yumduğunu belirten Çeçen lider, faciayla dünya devletlerinin ve ilgili kurumların görevini yapması için Putin’den yardım isteğinde bulundu.

Kadirov çağrısında, “Rusya’da yaşayan milyonlarca Müslüman vatandaşı adına Devlet Başkanı Putin’den BM Güvenlik Konseyi’nin Daimi Üyesi olarak, Rohingya halkının faciasına dünya kamuoyunun dikkatini çekmesini rica ediyoruz.” dedi.

Rusya’da çeşitli din temsilcilerinin birlikte huzur içinde yaşamaları için Putin’in ortaya koyduğu çaba ve katkılarının tüm dünyaca bilindiğine işaret eden Çeçen lider, “Putin’in bu siyasetleri sayesinde çok uluslu ve çok dinli Rusya’da dine dayalı ihtilaf yok. Dolayısıyla ülkemizin vatandaşları ve İslam dünyası Putin’in yabancı ülke liderleri, BM temsilcileriyle yapacağı görüşmelerde tüm Rohingya halkının faciasına dikkatlerini çekeceğini umuyoruz. Netice itibariyle de Myanmar’da etnik topluluklar arası barışın sağlanmasına katkı sağlayacağını umuyoruz.” çağrısı yaptı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.