1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kağızman’da, Şehitler İçin Mevlit Okutuldu
Kağızman’da, Şehitler İçin Mevlit Okutuldu

Kağızman’da, Şehitler İçin Mevlit Okutuldu

Kağızman Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, başta Peygamber Efendimiz (sas) olmak üzere, Sarıkamış şehitlerine, Hasan Harakani, Hacı Kağızman ve tüm şehitler için 458 hatim okudu.

A+A-

Kağızman Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, başta Peygamber Efendimiz (sas) olmak üzere, Sarıkamış şehitlerine, Hasan Harakani, Hacı Kağızman ve tüm şehitler için 458 hatim okudu. Hacı Feyzullah Camii'nde yapılan Mevlid-i Şerif ve dua programına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Cami girişinde cemaate gül suyu ve lokum ikram edildi.

Dernek Başkanı Ahmet Toper, dünyada en kıymetli varlıklardan birinin de vatan olduğunu belirtti. Toper, şunları ifade etti: "Bu nedenle biz vatanımızı çok severiz. Bu duygu, tarih boyunca böyle olmuştur, bundan sonra da böyle olacaktır. Tarihi, şan ve şerefle dolu bir milletiz. Atalarımız vatan, millet ve inançları uğrunda her türlü zorluğa göğüs germiş, gerektiğinde canlarını vermekten çekinmemişlerdir. Yüce Rabbimiz, şehitleri “ölüler” diye anmamızı uygun bulmamaktadır. Bu konuda Bakara suresinin 154. âyetinde şöyle buyurmaktadır: 'Allah yolunda öldürülenlere ‘ölülerdir’ demeyiniz. Zira onlar diridirler, fakat siz farkında değilsiniz.' Şehitlik, Allah katında çok değerlidir; peygamberlikten sonraki en yüksek derecedir. Onlar kutsal değerler için canlarını fedâ etmişlerdir. Atalarımız, şehitliğin ne kadar yüksek bir mevki olduğunu bildikleri için vatan savunmasına seve seve katılmışlar, 'ölürsem şehit olurum, kalırsam gazi' inancıyla canla başla mücadele etmişlerdir. Bizler de bu vatan için gece gündüz demeden çalışmalı, elimizden gelen fedakarlıkları esirgememeli, özellikle gelecek nesillerimize bu şanlı ecdadımızı ve şehitliğin nasıl bir yüce mertebe olduğunu anlatmayı kendimize bir görev saymalıyız.’’

Halk, Kağızman Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne teşekkür ederek, bu tip programların sık sık yapılmasını istedi.


CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.