1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kahramanmaraş Barosu'ndan Sağduyu Çağrısı
Kahramanmaraş Barosundan Sağduyu Çağrısı

Kahramanmaraş Barosu'ndan Sağduyu Çağrısı

Kahramanmaraş Barosu, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarla ilgili vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu.

A+A-

Kahramanmaraş Barosu, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarla ilgili vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu.

    Adliye binasında, baro üyesi avukatlar adına basın açıklamasını okuyan Baro Başkanı Avukat Metin Doğan, gezi parkı protestosunu kalkan olarak kullanan dış odaklı güçlerin, Türkiye'de sağlanan huzur ortamını baltalamaya yönelik girişimlerde bulunduğunu belirtti.

    Açıklamasında, gösteriler sırasında özellikle sosyal medya üzerinden ciddi bir dezenformasyon kampanyası yürütüldüğüne vurgu yapan Doğan, sürekli yayılmaya çalışılan ölüm haberleri ve bazı sivillerin protestoculara saldırdığı yönündeki yalan haberlerle ortamı germeye çalışanlara pirim verilmemesi gerektiğini ifade etti.

    Belediye otobüsleri ve iş makinelerini yakarak demokratik tepki oluşturmanın bir hak kullanımı olmadığını savunan Doğan, başkalarının işyerine saldıranların anayasal bir hak olan mülkiyet hakkını ihlal ettiğini unutmaması gerektiğini söyledi.

    Eylemlerin amacından uzaklaşarak, bir hükümet yıkma ve darbe çığırtkanlığına dönüştüğünü kaydeden Doğan, şu görüşlere yer verdi: “Protestolar adeta bir torba tepkiye dönüştü. Meydana gelen olayları bir halk hareketi ve Türk baharı olarak sunmaya çalışanlar da ateşe körükle gidenlerdir. Gezi parkı protestoları adeta bir torba tepkiye dönüşerek; ülkedeki bir kesimin, hayat tarzına müdahale algısı arkasına gizledikleri nefret ve kinlerini, toplumun çoğunluğunun oyunu almış demokratik iktidarı alaşağı etme amacına yöneltmiştir. Dün Başbakan astıran Kızılay gösterileri ile bugünkü protestoların maksadının aynı olduğu görülmektedir. Bu millet dün olduğu gibi bugün de azınlığın çoğunluğa tahakkümüne izin vermeyeceği gibi Osmanlının mirasçısı olmanın bilinci ile en aykırı toplum kesimlerinin dahi inandıkları gibi yaşamalarının en büyük teminatıdır. Bu sebepledir ki; Tepkilerini gösteri ve yürüyüş ile dile getirenler meşru zeminden uzaklaşmamalı, cana ve mala zarar vermekten kaçınmalıdır."

    Doğan, "Gösteri yapan vatandaşlarımızı sağduyulu davranmaya ve aklı selime davet ediyoruz. Demokratik tepki ve taleplerin dile getirileceği eylemleri “Şartları olgunlaştırma” vesilesine dönüştürmeye yeltenen kışkırtıcılara özellikle dikkat edilmelidir. Eylemler gezi parkı protestolarını amaçlamaktan uzaklaşmış, bir hükümet yıkma ve darbe çığırtkanlığına dönüşmüştür. Unutulmamalıdır ki demokratik toplumlarda iktidar değişikliklerinin tek yöntemi sandıktır. Ülkemiz artık bu tip fırsatçıların eylemlerine veya insanımızın demokratik tepkisi üzerinden kaos ortamı oluşturmaya çalışanlara fırsat vermeyecektir. Bu vesile ile bir kez daha güvenlik güçlerimizi eylemlere müdahalelerde orantısız güç kullanmamaları, insan haklarına ve onuruna saygılı davranmaları; protestolara katılan vatandaşlarımıza da dış güçlerin, gizli odakların ve marjinal grupların hedeflerine alet olmamaları ve eylemlerini sona erdirmeleri için sağduyu çağrısında bulunuyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kahramanmaraş Barosu'ndan sağduyu çağrısı

Kahramanmaraş Barosu'ndan sağduyu çağrısı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.