1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAMER GENÇ'E 3 BİRLEŞİM CEZA
KAMER GENÇE 3 BİRLEŞİM CEZA

KAMER GENÇ'E 3 BİRLEŞİM CEZA

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e üç birleşim Genel Kurul'dan çıkarma cezası verildi!!

A+A-

TBMM Genel Kurulu'nda Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerinde, değişiklik önergesi üzerinde söz alan CHP'li Genç, hükümete yönelik çeşitli eleştirileri dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Üçüncü köprüye Yavuz Sultan Selim ismini verdik başka bir yere de Pir Sultan Abdal ile Hacı Bektaş Veli ismini verelim" dediğini aktaran Genç, "Ya bu kadar bal kabağı gibi bir laf söylenmez" dedi. Genç'in bu sözlerine, AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi.

TBMM Başkanıvekili Sadık Yakut da "Haddinizi bilin. Hiçbir zaman TBMM kürsüsü Sayın Cumhurbaşkanı'na hakaret kürsüsü değildir, konuşmalarınıza dikkat edin" diyerek Genç'i uyardı.

Kamer Genç, süresinin dolmasına rağmen kürsüde konuşmaya devam edince, Yakut, idare amirlerini göreve çağırdı ve birlemişe ara verdi.

Genç'i bazı CHP milletvetvekilleri kürsüden uzaklaştırdı.

CEZA TALEBİ

Yakut, verilen aranın ardından Genç'e, İçtüzük'ün 161. maddesinin "Görüşmeler sırasında Cumhurbaşkanı'na, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı'na ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı'na, Başkanlık görevini yerine getiren Başkanvekili'ne hakarette bulunmak, sövmek veya onları tehdit etmek yahut Türkiye Cumhuriyeti'ne veya onun anayasa düzenine sövmek" fıkrası uyarınca üç birleşim Genel Kurul'dan çıkarma cezası verilmesini teklif etti.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, usul tartışması açarak, verilen arada, Sadık Yakut'un yanına iktidar partisini yetkililerinin girdiğini, doğru olanın tüm grupların grup başkanvekilleriyle bir araya gelinmesi olduğunu kaydetti.

HAMZAÇEBİ: HAKARET KASTI YOK!

"Elbette Sayın Cumhurbaşkanı hepimizin Cumhurbaşkanı'dır ve günlük siyasi tartışmaların dışında tutulması gerekir" ifadesini kullanan Hamzaçebi, Genç'in söylediği söze "talihsiz, amacını aşmış" denilebileceğini ancak bu sözden hakaret kastını almadığını bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise "Hakareti, küfürlerini rutin bir hale getirmesine rağmen Hamzaçebi'nin burada o milletvekilini savunma pozisyona düşmesini üzüntüyle ifade ediyorum" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekilleri Mehmet Şandır, Yakut'un tüm gruplarla görüşerek karar almasını beklediklerini kaydederek, "Devleti yönetenlere hakaret edilmesini tasvip edemeyiz" yorumunda bulundu. Sadık Yakut da kararı hiçbir siyasi parti yetkilisiyle değerlendirmediğini, tamamen kendi düşüncesi olduğunu belirtti.

'CUMHURBAŞKANI'NA SAYGI DUYMUYORUM'

Kendini savunmak için kürsüye çıkan Kamer Genç, "Abdullah Gül'ü kendime Cumhurbaşkanı olarak kabul etmiyorum. AKP'nin noterliğini yapan kişidir. Hiçbir tasarrufunda tarafsızlığı yoktur. Laik Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmamıştır, saygı duymuyorum" eleştirilerini getirdi. "Fırsatınız olsa beni diri diri yakarsınız" diyen Genç, sözlerini, "Bana ne ceza verirseniz verin, vız gelir tırıs gider" diyerek tamamladı.

Genç'e konuşmasını ardından üç birleşim Genel Kurul'dan çıkarma cezası verildi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genç'in sözlerinin ceza gerektirmediğini öne sürerek, birleşime ara verilmesi halinde Genç'in Genel Kurul'dan ayrılacağını söyledi.

Yakut'un birleşime ara vermesinin ardından Genç, Genel Kurul'dan ayrıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.