1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kamu Görevlilerine Etik Davranış İlkeleri Semineri Düzenlendi
Kamu Görevlilerine Etik Davranış İlkeleri Semineri Düzenlendi

Kamu Görevlilerine Etik Davranış İlkeleri Semineri Düzenlendi

Ankara’nın Pursaklar Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü düzenlemiş olduğu seminerde 'Kamu Görevlilerinin Etik Davranışları İlkeleri' konusunda personeli bilgilendirdi.

A+A-

Ankara’nın Pursaklar Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü düzenlemiş olduğu seminerde 'Kamu Görevlilerinin Etik Davranışları İlkeleri' konusunda personeli bilgilendirdi.

Saray Kültür Merkezi’nde düzenlenen iki günlük programda 5176 sayılı Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ele alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uzman Yardımcısı Ahmet Sandal’ın konuşmacı olarak katıldığı eğitim seminerine Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, başkan yardımcıları, birim amirleri ve personel katıldı. Seminerin açış konuşmasını yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, göreve geldikleri günden beri halka hizmet eden, kazandığının hakkını veren ve ahlaki tutum sergileyen belediye olduklarını söyledi. Belediyeciliğin okulu olmadığını ifade eden Başkan Çetin, “Bizim değerlerimizin odağında insan vardır. Eğer bir insan ahlaki davrandığı zaman hukuki de davranmış olur. Bizler adaleti gözeten ve adil olan çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

“FELSEFEMİZDE İNSAN VAR”

Programda uzun bir konuşma yapan Çetin, personele önemli mesajlar vererek şunları söyledi: “İşimize, şehrimize sahip çıkacağız. Eğer yanlış yapıyorsak birbirimizi uyarmalıyız. Bizler hizmetkârız, bizim felsefemizde hizmet vardır. İnsanlara iyi davranacağız, kimseyi incitmeyeceğiz, tevazudan taviz vermeyeceğiz. Haramla, yalanla, talanla işimiz olmaz. Birileri gibi yakıp yıkmayacağız. Pursakar’ı birlikte inşa ettik, tebessüm şehrimize 250 bin fidan ve ağaç diktik. Bizim derdimiz gönülleri kazanmak. Allah bizleri yanlış yapmaktan korusun, tüm personelime teşekkür ediyorum.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevlisi Ahmet Sandal ise kamu görevlilerinin 18 tane etik ilkesini tek tek anlatarak, kamu yararı, hediye alma yasağı ve çıkar çatışmasına dikkat çekti. Sandal, “Emanet kavramı çok önemli, bizler kamu yararı için buradayız. Etikte belirleyici olan emanet ve kişisel çıkardır. Etik dışı davranışlar en fazla alım satımlarda, personel alımında ve kamu taşıtlarının kullanılmasında ortaya çıkar.” diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.