1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kamunun imalat yatırımlarında en yüksek pay gıdanın
Kamunun imalat yatırımlarında en yüksek pay gıdanın

Kamunun imalat yatırımlarında en yüksek pay gıdanın

Kamunun imalat sanayisi yatırımlarında bu yıl en fazla ödenek yaklaşık 214 milyon lira ile gıda sektörüne ayrıldı.

A+A-

AA muhabirinin 2019 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, 10 sektörü kapsayan imalat sanayisi yatırımları için ayrılan toplam ödenek geçen yıla kıyasla yüzde 17 gerileyerek yaklaşık 841 milyon 59 bin liraya düştü.

Sektörler arasında en fazla ödenek 213 milyon 846 bin lirayla gıdaya ayrılırken, tutar geçen yıla oranla yüzde 37 düşüş gösterdi. Gıda sektörü içinde en fazla kaynak tahsisi 79 milyon lirayla Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye yapıldı. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğüne 50 milyon lira, Et ve Süt Kurumuna 43 milyon 600 bin lira, Tarım ve Orman Bakanlığına yaklaşık 40 milyon lira ve Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğüne 701 bin lira ödenek tahsisi planlandı.

Gıdayı 207 milyon lira ile kimya sektörü takip ederken, bu kapsamda en yüksek ödenek tahsisi de 169 milyon 454 bin lira ile ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne yapıldı.

KOBİ ve girişimcilik, imalat sektörü yatırımları listesinde!

Bu yıl listeye giren KOBİ ve girişimcilik en fazla tahsis yapılan 3'üncü sektör oldu. Bu çerçevede Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yatırımları için yaklaşık 133 milyon lira kaynak verilmesi öngörüldü.

Demir çelik sektörü kapsamındaki Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumuna da 85 milyon 400 bin liralık kaynak tahsis edildi.

Demir çeliği, 56 milyon liralık yatırımla elektriksiz makine sektörü izledi. Demir yolu taşıt sanayisi için yaklaşık 54 milyon lira, basım sanayisi için 35 milyon lira, standardizasyon ve kalite için 27 milyon lira, elektrikli makine için 10 milyon lira, dokuma ve giyim sektörü için de 140 bin lira ödenek ayrıldı.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.