1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kamunun Yerli Malı Kullanımı Sanayicinin Yüzünü Güldürecek
Kamunun Yerli Malı Kullanımı Sanayicinin Yüzünü Güldürecek

Kamunun Yerli Malı Kullanımı Sanayicinin Yüzünü Güldürecek

Erzurum Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, yerli malı kullanımını zorunlu hale getirecek yasa tasarısını uygulamaya sokması halinde yerel markaların ulusal ve uluslararası pazara r.

A+A-

Erzurum Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, yerli malı kullanımını zorunlu hale getirecek yasa tasarısını uygulamaya sokması halinde yerel markaların ulusal ve uluslararası pazara rahatça çıkabileceğini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, Kamu İhale Kanunu'nda yapılacak düzenlemeyle yerli kullanımına zorunluluk getirecek olması iş dünyasını sevindirdi. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ergüney, kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlerin yerli malı kullanmasının, sanayici ve imalatçıların yüzünü güldürüceğini ifade etti. Ergüney, yıllar önce kamunun yerel ürün kullanımının mecbur edilmesine rağmen, bazı yöneticilerin bu yasayı uygulamadığını dile getirdi. Bakan Nihat Ergün'an hazırladığı yerli malı yasa tasarısının, acilen hayata geçirilmesini beklediklerini dile getiren Ergüney,"Yerli malların kamuda kullanılmasının mecbur edilmesini memnuniyet verici olarak buluyoruz. İl ve bölge bazında bürokrasinin yerel malı talep etmesi ekonomik canlılığa neden olacaktır. Bölgemizin ve ilimizin en büyük handikaplarından olan üretim ve istihdamın problemi önemli ölçüde çözülür. Marka ürünler, başarılı firmaların ulusal ve uluslararası pazara rahatçı çıkmasına söz konusu yasa kapı açacaktır" dedi.

ORTAK RUH VE ENERJİYE İHYİÇ VAR
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, şehirlerin sosyo- ekonomik kalkınmasında STK'ların, kamu kurum idarecileri ile özel ve yerel işletme yöneticilerinin ortak hareket etmelerinin önemine dikkat çekti. Ergüney, kalkınma ajansları, ABİGEM, KOSGEB gibi ekonomik ve sosyal destek veren kurum ve kuruluşların yerel sanayici ve imalatçılara danışmanlık yapması, bunları eğitici faaliyetlerinin tek bir elden koordine edilmesinin gerekliğine de işaret ederek,"Kalkınma için ortak bir enedjiye ihtaç var. Bu ruh ve enerji de ancak finans ve proje desteği veren kurum, kuruluşların tek yatırımcı, üretici ve imalatçılara bir elden danışmanlık hizmeti vermesiyle mümkündür." diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.