1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kanada’dan Sonra Dünyanın En Büyük Kavak Popülâsyonu Terme’de
Kanada’dan Sonra Dünyanın En Büyük Kavak Popülâsyonu Terme’de

Kanada’dan Sonra Dünyanın En Büyük Kavak Popülâsyonu Terme’de

Kavak ağacı yetiştiriciliğinde önemli bir potansiyele sahip olan Terme, dünyada Kanada’dan sonra 2.

A+A-

Kavak ağacı yetiştiriciliğinde önemli bir potansiyele sahip olan Terme, dünyada Kanada’dan sonra 2. sırayla en büyük rezervin bulunduğu bölge olma özelliğini taşıyor. Türkiye’nin en büyük kavak ağacı yetiştiren bölgesi olan ilçede, binlerce ton kavak ekonomiye kazandırılıyor.

Samsun’un Terme ilçesinde yetiştirilen kavak ağaçları ilçe ekonomisine büyük katkı sağlarken, ağaç sanayiinde ham madde bakımından bulunmaz bir bölge. Dünyanın kavak ağacı rezervlerine bakıldığında Kanada'dan sonra 2. sırayı alan Terme’nin her köşesinde devasa kavak ağacı bahçeleri görmek mümkün. Birçok alanda kullanılan, ağaç sanayiinin de ham madde kaynağı çeşidinden biri olan kavak ağacı sağlık ve ekonomik açıdan da bulunmaz bir kaynak niteliği taşımakta.

Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu, “Terme, Kanada'dan sonra dünyanın ikinci en büyük kavak ağacı ormanlarına sahip bir bölge. İlçede kavak ağacının her çeşidini görmeniz mümkün. İklim şartlarına bakıldığında ilçenin büyük bir çoğunluğunda kavak ağacını görebilirsiniz. Yetiştirme bakımından kolay olan bir tür olması nedeniyle de halk tarafından tercih edilen ve çok emek istemeyen bir tür. Bu nedenle çok sayıda yetiştirici bulmanız mümkün. İlçe ekonomisine ve insanına çok katkısı olan kavak popülasyonu ağaç sanayisine ihtiyaç duyan her alanda karşımıza çıkmaktadır. Özellikle kavak ağacında Türkiye’nin ham madde merkezi de diyebileceğimiz Terme için yatırımcının merkezi olma niteliği taşımakta." dedi.

Nakliye için önemli paraların harcandığı günümüzde ağaç sanayi yatırımcılarını Terme’ye yatırıma davet eden Karamollaoğlu, "Dünyanın 2. büyük kavak popülasyonu bizde, gelin işletmelerinizi buralara Terme'ye kurun." diye davette bulundu. Kesim ve hızarcılık sanayiinin de geliştiğini belirten Karamollaoğlu, Terme'de işlenmeden bu ağaçların ham madde olarak satışının yapıldığını, 10 yaşından sonra kesime gelen kavakların mevsimlik iş için işçilere imkan sağladığını belirten Karamollaoğlu, tomruk haricinde kalan kısımların yakacak ve puşta olarak satıldığını sözlerine ekledi. CİHAN

Kanada’dan sonra dünyanın en büyük kavak popülâsyonu Terme’de

Kanada’dan sonra dünyanın en büyük kavak popülâsyonu Terme’de

Kanada’dan sonra dünyanın en büyük kavak popülâsyonu Terme’de

Kanada’dan sonra dünyanın en büyük kavak popülâsyonu Terme’de

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.