1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kapusuz: Kabine Değişikliğine İhtiyaç Görmüyorum
Kapusuz: Kabine Değişikliğine İhtiyaç Görmüyorum

Kapusuz: Kabine Değişikliğine İhtiyaç Görmüyorum

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, şahsi kanaatine göre kabinede değişikliğe ihtiyaç görmediğini söyledi.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, şahsi kanaatine göre kabinede değişikliğe ihtiyaç görmediğini söyledi. Manisa Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısından önce gazetecilerin sorularını cevaplayan Kapusuz, AK Parti iktidarı ve hükümetlerinin, yollarına başarıyla devam ettiğini vurguladı. Hükümette bir değişikliğe ihtiyaç olup olmadığı konusunun yetkili makamının, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getiren Kapusuz, “Takdir ona aittir ama ben kişisel kanaatimi söyleyeyim, kabine değişikliğine ihtiyaç görmüyorum.” dedi.

'ÜLKEMİZİN ÇIKARLARIYLA İLGİLİ HER KONUDA DUYARLIYIZ'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, Paris’te biri PKK’nın kurucularından olan üç kadının öldürülmesiyle edilmesiyle ilgili olarak da şunları kaydetti: “Doğrusu ne zaman Türkiye’de iyi şeyler olmaya başlar, bazı konularda müspet adımlar atılır, güzel bir hava oluşmaya başlarsa bunu sabote etmek isteyen birçok çevreler bazı eylemlere girmiştir, girişmiştir. İstenmeyen şeyler yaşanmıştır. Kim olursa olsun, ölmek ve öldürmekle elde edilecek bir şey söz konusu değildir. Tabii biz olayın ne olduğunu bilmiyoruz. Bildiğimiz şey, kamuoyuna açıklanan, yabancı bir ülkede gerçekleştirilmiş bir infaz var. Bu infazın yapıldığı yerle ilgili olarak özel şifreli girilip çıkılabildiği, kontrollü olduğu, onun dışında girip çıkmanın mümkün olmadığı ifade ediliyor. O ülkenin güvenlik birimleri çalışıyor, açıklama yapacaklar. PKK’nın ve orada bulunanların bu konudaki araştırmaları veyahut açıklamaları var. Elbette Türkiye olarak, bizi ilgilendiren bütün konularda, terör, terörist, ülkemizin çıkarlarıyla ilgili her konuda duyarlı ve dikkatliyiz. Kamuoyu, bunun ya provoke etmek için ya da iç infaz olarak kendi içlerinde olduğu değerlendirmesini yapıyor. Bu değerlendirmeyi konuşmak için erken, bekleyip göreceğiz.”

'ELİNDE SİLAH OLAN HERKESLE MÜCADELE DEVAM EDECEK'

Türkiye’de 30 yılı aşkındır insanlık suçu ve vahşeti olan terörle mücadelenin sürdüğünü belirten Salih Kapusuz, AK Parti'den önceki hükümetler ve iktidarlar döneminde de, bu dönemde de mücadelenin kesintisiz devam ettiğini söyledi. Türkiye’nin büyük kayıpları, maddi ve manevi zararları olduğunu dile getiren Kapusuz, “Şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Allah onlardan razı olsun, rahmet eylesin. Yeni şehit ve gaziler olmaması için her türlü tedbiri alırken teröristle mücadeleyi hiç ihmal etmedik, etmeyeceğiz. Tabii bu birtakım adımların atılmış olması, bazı arayışların geçmişte olduğu gibi bugün de sürdürülüyor olması bu işin bittiği anlamına gelmemektedir. Biz dikkatliyiz, sabırlıyız, kararlıyız, iyi niyetliyiz. İyi niyetimizin suistimal edilmemesini önemsemekteyiz. Türkiye, bu beladan kurtulmak istemektedir. İnşallah bu kararlı duruşumuz, samimi davranışımız, güvenlik güçleriyle devletin, özellikle hükümetin uyum içindeki çaba ve gayretleri bu çabalarımızı güçlendirmekte, sonuç alma konusunda da bize yardımcı olmaktadır.” şeklinde konuştu.

Terörizmle mücadelenin kolay bir iş olmadığını vurgulayan Kapusuz, sözlerine şöyle devam etti: “Ekonomik, sosyal, siyasi, kültürel boyutları olan, bu alanlarda da mücadele edilmesi gerekli bir konudur. Teröristle, elinde silah olan herkesle sonuna kadar devletin güvenlik birimleri mücadelesini sürdürecek ve üzerine düşen görevi yapacaktır. Bizim arzumuz, bu işin son bulmasıdır. Son bulması için her türlü çabanın orta yere koyulmasıdır. Bazıları tarafından çok umut pompalanıyor, hemen bu işin sonu gelecekmiş gibi düşünmek fevkalade yanlıştır. Bunun arkasında birçok devlet, birçok güç, birçok odak bulunmaktadır. Bütün bunları gözönüne aldığınızda, bu işlerin kolay olmayacağı bir vakıadır. İyi niyetimizi ve umudumuzu kaybetmiyoruz.” CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.