1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kar, Tarihi Kent Mardin’i Beyaza Bürüdü
Kar, Tarihi Kent Mardin’i Beyaza Bürüdü

Kar, Tarihi Kent Mardin’i Beyaza Bürüdü

Mardin’de özellikle yüksek rakımlı yerlerde etkili olan kar yağışı ile 50’ye yakın köy yolu ulaşıma kapanırken, Mardin Valiliği yaptığı açıklama ile ilk ve orta dereceli okulların yarın da tatil edildiğini bildirdi.

A+A-

Mardin’de özellikle yüksek rakımlı yerlerde etkili olan kar yağışı ile 50’ye yakın köy yolu ulaşıma kapanırken, Mardin Valiliği yaptığı açıklama ile ilk ve orta dereceli okulların yarın da tatil edildiğini bildirdi. Mardin Artuklu Üniversitesi’nde de yoğun kar yağışından dolayı Perşembe ve Cuma günülerinin tatil olduğunu açıkladı.

Dün akşam saatlerinden itibaren devam eden kar yağışı tarihi kenti adeta beyaza bürüdü. Kar yağışı yer yer hayatı olumsuz etkilerken, kar yağışından dolayı en çok çocuklar mutlu olduğu gözlendi. Kar yağışından dolayı çifçilikle uğraşan vatandaşlar ise 'bereket' olarak değerlendirdi. Yola hazırlıksız çıkan bazı sürücüler buzlanma nedeniyle yolda kalırken, yayaların da kaldırımda yürümekte zorlandıkları dikkatlerden kaçmadı.

Esnaf, işyerlerinin önündeki karı temizlemeye çalışırken, kar yağışını fırsat bilen çocuklar ise gönlünce oynayıp eğlendi. Vatandaşlardan Mehmet Çiftsüren Mardin’de karın canlılar için rahmet, çiftçiler için bereket şehir merkezinde yaşayanlar için yolların zamanında temizlenemediği gerekçesi ile kıyameti yaşattığını söyledi.

Musa Öztürk ise uzun süreden beri kar sayesinde çocuklar gibi büyükler olarak kendilerinin de kar sevinci yaşadığını dile getirerek, "Kar yağını dört gözel bizler de çocuklar gibi bekliyorduk. Kar Mardin için berekettir. Çiftçilerimizin yüzü kar sayesinde artık gülmeye başladı. Kuruyan çok sayıda çeşmemiz kar sayesinde artık akmaya başladı." dedi.

OKULLAR PAZARTESİYE KADAR TATİL

Yoğun kar yağışı nedeniyle Mardin Valiliği yaptığı açıklama ile yarın ilk ve orta dereceli okullar tatil edildiğini bildirdi.

Mardin Valiliği, kentin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında bulunduğunu belirterek, vatandaşlardan tedbirli olmalarını istedi. Valilik, kar yağışı nedeniyle resmi- özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları, anaokulları ve kreşlerde yarın eğitime ara verildiği açıkladı. Vali Turhan Ayvaz'ın açıklaması şöyle:
"Beklenen ani sıcaklık düşüşlerinin buzlanma ve don olayına sebep olacağı ve birlikte aralıklı kar yağışı beklendiği değerlendirildiğinden, Mardin İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararı ile il merkezi ve bağlı köylerde resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşler ile kamu kurumlarında çalışan engelli ile hamile personele yoğun kar yağışı nedeniyle Mardin Valiliğince 10 Ocak 2013 Perşembe günü tatil edilmiştir."

Mardin Artuıklu Üniversitesi ise yaptığı açıklamayla yoğun kar yağışı ve etkili soğuklardan dolayı bütün yerleşkelerde öğrenci, akademik ve idari personel için Perşembe ve Cuma gününün tatil olduğunu açıkladı.

EKİPLER İŞ BAŞINDA

Kar yağışından ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için İl Özel İdaresi ve belediye ekiplerince kar temizleme çalışmaları aralıksız sürüyor. İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tüm kavşaklarda trafik akışını sağlamak ve zincirsiz araçları trafiğe sokmamak için denetimlerini sürdürdü. İl Özel idaresi 4 ekiple ulaşıma kapanan yolları açmak için çalışmalarına devam ederken Mardin Belediyesi de oluşturduğu 116 kişilik ekip 10 araç ile kaldırım ve yollarda kar temizleme çalışması yapıyor.

Buzlanmaya karşı da yollarda tuzlama çalışması yapan ekiplerin gayreti ile trafik akışı kesintiye uğramadı. Ekiplerin yollarda biriken karları temizlemesinin ardından ana yollarda da tuzlama çalışması yapılıyor.
Meteoroloji yetkilileri kar yağışının yarın da etkisini artıracağını belirterek bu konuda vatandaşları uyardı.
CİHAN

Kar, tarihi kent Mardin’i beyaza bürüdü

Kar, tarihi kent Mardin’i beyaza bürüdü

Kar, tarihi kent Mardin’i beyaza bürüdü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.