1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kar Kaplanları Kanser Hastalarına Moral Verdi
Kar Kaplanları Kanser Hastalarına Moral Verdi

Kar Kaplanları Kanser Hastalarına Moral Verdi

Adlarını kış aylarında yaptıkları kar banyosu ve buzlu suya girmeleri ile duyuran Herkes İçin Spor Federasyonu'na bağlı Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü üyelerinden oluşan Kaplanlar Türk Sanat Musikisi Korosu, Kayseri dışından gelen kanser hastası ve y.

A+A-

Adlarını kış aylarında yaptıkları kar banyosu ve buzlu suya girmeleri ile duyuran Herkes İçin Spor Federasyonu'na bağlı Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü üyelerinden oluşan Kaplanlar Türk Sanat Musikisi Korosu, Kayseri dışından gelen kanser hastası ve yakınlarının kaldığı misafirhanede ‘moral konseri' verdi.

Melikgazi Sağlık Vakfı Hisarcık Karamancı Misafirhanesi yemekhanesinde gerçekleştirilen Türk sanat müziği konserinin sunuculuğunu Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il Temsilcisi Davut Güleç yaptı, koroyu ise Eczacı Hatıf Hasşerbetçi yönetti. Vakıf yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Bekir Çoksevim, Kayseri dışından gelerek Erciyes Üniversitesi Onkoloji-Hematoloji Hastanesi'nde çeşitli kanser tedavisi gören hasta ve yakınlarının katıldığı konser yaklaşık bir saat sürdü. Konserde Rast, Hicaz, Uşşak makamları yanı sıra Kayseri ve Anadolu türkülerinden oluşan 21 eser seslendirildi. Özellikle ‘Hasşerbetçi Kardeşler'in solo eserleri hastaları büyülerken, son bölümdeki hareketli parçalara hasta ve yakınları ya eşlik etti ya da sahneye çıkarak oynadı.

Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il Temsilcisi Davut Güleç, sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu tip konserlere ağırlık verdiklerini belirterek, “İnsanı hayatta bekleyen sürprizler var. Bunlar hastane, hapishane, mezarlık. O nedenle hayatı tüm olumsuzluklara karşın yinede dolu ve doyarak yaşamak gerekir. Bizler ihtiyacı olanlar için uygun zamanlarda kan bağışlıyoruz. Doku ve organlarımızı bağışladık. Hepinize geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun.” dedi.

Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Başkanı Rifat Postacı ise bu tip faaliyetlerden çok mutlu olduklarını tekrarladı. Melikgazi Sağlık Vakfı yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Bekir Çoksevim de moral konserinin hastaların tedavisine ve yakınlarına olumlu katkıda bulunduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti ve günün anısına teşekkür belgesi verdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.