1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kar Kaplanları Yaban Hayatı İçin Yemleme Yaptı
Kar Kaplanları Yaban Hayatı İçin Yemleme Yaptı

Kar Kaplanları Yaban Hayatı İçin Yemleme Yaptı

Erciyes Kar Kaplanları, ağır kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarını da unutmadı.

A+A-

Erciyes Kar Kaplanları, ağır kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarını da unutmadı. Hafta sonlarını kar banyosu yaparak geçiren Erciyes Kar Kaplanları, Ali Dağı ve çevresinde yaban hayvanları için yemleme yaptı.

        Kayseri´de kış aylarında kar ve buzlu suda yaptıkları banyo ile adlarını duyuran Herkes İçin Spor Federasyonu'na bağlı Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü üyeleri, yürüyüş lideri Osman Doğan’ın nezaretinde Çay Bağları Ali Dağı tepesinde spor yaptı. Spor yapmadan önce yaban av hayatı için yanlarında getirdikleri kemik, ciğer, tavuk payı, ekmek gibi yiyecekleri de kasa ve çuvallar içinde, kar kalınlığı yer yer bir metreyi bulmasına karşın dağın tepesine taşıdılar. Yaklaşık 2 saat karlı tepede yürüyüş yapan kaplanlar daha sonra, sakatat, buğday, kemik ve ekmekleri açık alanlara bıraktı.

        Herkesi ağır kış şartlarında yaban hayvanlar için yemleme yapmaya çağıran Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Davut Güleç, kendilerinin artık birer gönüllü kültür ve turizm elçisi olduklarına dikkat çekti. Güleç, “Bilinçli ve sağlıklı sporun yaygınlaşması, sporun çeşitlendirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Yılın 52 haftası federasyona bildirdiğimiz program dahilinde tarihi ve doğal güzellik merkezlerini, doğal yürüyüş parkurlarını üyelerimize tanıtıyoruz.” dedi.

        Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Başkanı Rifat Postacı, sporun yanı sıra yaban av hayatı ve çevre konusunda çok duyarlı olduklarını belirtti. Postacı, artık daha çok sosyal sorumluluk projeleri ile gündeme gelmek istediklerini açıkladı. Spor Kulübü üyeleri de, özellikle ağır kış aylarında yaptıkları sporun ve yaban av hayatı için yemlemenin keyfinin bir başka olduğunu belirtti. CİHAN

Kar Kaplanları yaban hayatı için yemleme yaptı

Kar Kaplanları yaban hayatı için yemleme yaptı

Kar Kaplanları yaban hayatı için yemleme yaptı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.