1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kar tatili olan iller
Kar tatili olan iller

Kar tatili olan iller

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 20 Ocak Çarşamba günü bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi.

A+A-

BURSA

Bursa'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden yarın (20 Ocak çarşamba) ilk ve orta okullar ile liselerde eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Bursa Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte yarın buzlanma ve don olayı meydana gelmesi beklendiği bildirildi.

Açıklamada, bu nedenle il genelinde tüm anaokulları, ilk ve orta okullar ile liselerde 1 gün eğitim öğretime ara verilmesinin uygun görüldüğü kaydedildi.

Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı aktarıldı.

ORDU

Ordu'da yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı sebebi ile 20 Ocak Çarşamba günü Akkuş İMKB YBO ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç tüm okullarda, Gölköy'de ilçe merkezi hariç tüm okullarda, Aybastı, Gürgentepe ve Mesudiye ilçelerinin tamamında eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

SİVAS

Sivas'ın Koyulhisar, Yıldızeli, Kangal, Akıncılar ve Gölova ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Sivas'ın Gölova, Koyulhisar, Gölova ve Akıncılar ilçesinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Ayrıca, Kangal ilçesinde ise taşımalı eğitim gören öğrenciler içinde yarın okulların tatil edildiği öğrenildi.

ZONGULDAK

Zonguldak Valisi Ali Kaban, yoğun kar yağışı sebebiyle eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Vali Ali Kaban tatil kararını geç saatlerde twitter hesabı üzerinden açıkladı. Yoğun kar yağışıyla birlikte meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı Zonguldak Merkez İlçe, merkeze bağlı köyler ve beldeler, Kozlu ve Kilimli ilçelerinde eğitime bir ara verildiğini açıklayan Vali Ali Kaban şöyle dedi:

"Kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği olumsuzluklar nedeniyle 20 Ocak 2016 Çarşamba günü eğitim öğretime merkez ilçe; Merkeze bağlı belde ve köyler ile kozlu ve kilimli ilçelerimizde bir gün süreyle ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu görevlilerimizde 20 ocak 2016 günü bir gün idari izinlidirler."

ÇORUM

Çorum'da okullar yoğun kar yağışı ve kuvvetli buzlanma nedeniyle tatil edildi.

Çorum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, il merkezindeki ilk ve orta dereceli okullar 20 Ocak'ta eğitim-öğretime ara verecek. Ayrıca kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel de 1 gün idari izinli sayılacak.

BİTLİS

Bitlis merkez ve bağlı köylerinde Mutki ilçe merkezi ve köylerinde Kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği, Tatvan, Ahlat ve Hizan ilçesinde de taşımalı eğitim gören öğrencilerinde yarın izinli olacağı bildirildi.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, yarın Bitlis merkez ve bağlı köylerinde eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.

Tatvan Kaymakamlığından yapılan açıklamada da ilçede kar yağışından dolayı köy yollarının ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Açıklamada, "Bu taşımalı sistemle köyden ilçe merkezine veya birleştirilmiş okullara giden öğrenciler yarın izinli sayılacak. Taşımalı eğitimin dışında ilçe merkezi ve köylerde okullar tatil değildir" denildi.

Ahlat Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ise kar yağışı ve tipi nedeniyle taşıma kapsamındaki öğrenciler ile tüm köy okullarında yarın okulların tatil edildiğini bildirerek, ilçe merkezi ve Yatılı Bölge Ortaokulları'nın (YBO) eğitime devam edeceğini ifade etti.

Hizan Kaymakamlığı da ilçede etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtınadan dolayı, taşımalı eğitim gören öğrencilerin yarın izinli olacağını duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.