1. YAZARLAR

  2. Nazlı TANSALIÇ

  3. KARA KUTU İÇİNDE AYDINLIK UMUDU
Nazlı TANSALIÇ

Nazlı TANSALIÇ

Yazarın Tüm Yazıları >

KARA KUTU İÇİNDE AYDINLIK UMUDU

A+A-

KARA KUTU İÇİNDE AYDINLIK UMUDU..

 

Türkiye’de son moda artık dramatize programlar. Hangi kanalı açarsanız açın karşınızda  ağlayan bir mağdur ve hakim cüpbesi giymiş sorgulayıcı bir sunucu…

 

Televizyon denilen bu kutuda sürekli vahşet, sürekli cinayet  izleyen bir toplumun ruh sağlığının yerinde olmasını beklemek ne kadar doğru?

 

Polisin işini programlar yapacaksa, emniyet güçlerine ne gerek var?

 

Son yılların modası olan bu programların amacı reyting değil de yol göstermekse  o zaman lafım yok. Ama ağlayan insanlar, cinayetler, sorguluyan konuklur olunca olay çığrından çıkabiliyor.

 

Bu furya yanlış hatırlamıyorsam Yasemin Bozkurt’la başlamıştı ve o yıllarda yaptığı bir yayın mağdurlarından birinin canına mal olmuş kimse bu durumu üzerine almamıştı. Aynı dönemde Serap Ezgü  bilirkişi edasıyla kendi yaptığı programı doğru göstermek adına bu tarz programlarda nelere dikkat edilmesi gerettiğini anlatmıştı.

 

Aradan yıllar geçti bu furya her kanalda karşımıza çıkar oldu.

 

Müge Anlı iyi bir gazeteci ama o bir magazinci. Haber ayağı daha farklı olan bu meslekte yaptığı işle parmakla gösterilir oldu. Yaptığı işin nelere mal olabileceğini düşünmeden polis oldu suçlu kovaladı, yakaladı. İnsanlar polisten çok ona inanır oldu. Bu onun için iyi bir şey gibi görünsede Emniyet teşkilatına bakışı değiştirdi. Güven kaygısı yaşandı. Ve Müge Anlı’nın da programlarında ben bulurum, çözerim duruşları, hataları oldu. Bazı işlerin peşinden inatla giden Müge Anlı bazı işlerde sonunu göremeyince durdu.

 

Başarısız demiyorum geçen sezona damgasını vuran bir programdı ama toplumun bilinçlenmeye ihtiyacı var. suçlu kovalayan bir polise değil. Türkiye Cumhuriyetinin polisleri her daim görevinin başında bizler için çalışıyor.

 

Neyse…

 

Bugünlerde yepyeni bir program, bir bebek  dünya’ya geldi. Yıllarca Objektif programına imza atan usta gazeteci – televizyoncu  Kadir Çelik’in yapımını üstlendiği kanal D ekranlarında yayın hayatına merhaba diyen  “SUSMA! “ Programı…

 

 

Susma programı amacı olan bir program. Belkide şimdiden diğer programlardan farkını ortaya koydu.Çünkü hakim değil,polis değil o sadece örneklerle yol gösteren bir fener.

 

Programda ;  Yaşanmış gerçek olaylarlar seyirciye aktarılırken, milyonlarca insanın dersler çıkarmasına ve benzer olaylardan uzak durmasına da dikkat çekiliyor..

 

Kadir Çelik imzalı bu toplumsal proje umarım herkese ışık olur ve yaralara merhem olur.

 

Çünkü toplumun bilinçlenmeye, aydınlanmaya ihtiyacı var.. Bilinçli bir gençlik için, gelecek için herkes üzerine düşeni yapmalı. Herkes duyarlı işlere imza atarak geleceğimizi, yarınlarımızı kurturmalı. Hoşgeldin Susma program..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.