1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Karabük'te Gül Bahçeli Bir Okul
Karabükte Gül Bahçeli Bir Okul

Karabük'te Gül Bahçeli Bir Okul

Karabük Kıymet- Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi, eğitimdeki başarısının yanında bahçesinde bulunan fidan ve çiçeklerle dikkat çekiyor.

A+A-

Karabük Kıymet- Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi, eğitimdeki başarısının yanında bahçesinde bulunan fidan ve çiçeklerle dikkat çekiyor.

Okul Müdürü Enver Karataş, öğrencilerin teneffüslerde gezebilecek bir bahçesi olmasının yanında aynı zamanda çevre bilincini aşılamak için 100 çeşitten fazla çiçeğin bulunduğunu söyledi. 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı yarışmada Türkiye’de örnek okul bahçesi ödülünü kazandırğını anlatan müdür Karataş, "Bahçe okuldaki başarıyı artırdı. Üniversite sınavlarında Türkiye 32'incisini
çıkardı. Mezun olan öğrencilerin yüzde 98'i bir üniversiteye girmeye hak kazanıyor." dedi.

"ÖĞRENCİLER DERS STRESİNİ BAHÇEDE ATIYORLAR"

Öğrenciler ders stresini bahçede attıklarını belirterek, "Anadolu Lisesi olduğumuz için derslerimiz biraz ağır. Teneffüslerimiz ve yemek aralarında bahçeye çıkıp ders stresimizi atıyoruz. Bir sonraki derse daha dinç giriyoruz, bu da başarımızı artırıyor. Ayrıca burada öğretmenlerimiz ile birlikte kuruyan çiçeklerin yerine yenilerini dikiyoruz. Bahçemizi temiz tutarak çevre bilinci kazanmış oluyoruz." diye konuştu.

"ÖĞRETMENLER BAŞARIYI YAKALAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYOR"

Okul öğretmenleri ise "Öğrencilerimiz okulumuz da sadece bilgi almıyor. Sosyal bir insan olmayı da öğreniyor. Ayrı sınıflarda okuyan öğrenciler bahçede birlikte çiçek dikiyor, birlikte geziyor. Böylece paylaşmayı öğreniyorlar. Bizler bahçemizde sadece çiçek dikmiyoruz. Çeşitli el sanatları faaliyetinde bulunuyoruz. Ebru yapıyoruz, ahşap boyama yapıyoruz. Böylece öğrencilerin bazı sanatsal dallarla uğraşmalarını sağlıyoruz. Çevre bilincini yerleştirip onların iyi bir çevreci olmalarını sağlıyoruz. Hiçbir öğrencimiz çevreyi kirletmez aksine çevresini temizler. Bu bahçe öğrencilerimize başarılı bir öğrenci olmalarına da sağlıyor." şeklinde konuştu.

CİHAN

Karabük'te gül bahçeli bir okul

Karabük'te gül bahçeli bir okul

Karabük'te gül bahçeli bir okul

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.