1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Karacalı Ve Keçili Köyü Şenlikleri Düzenlendi
Karacalı Ve Keçili Köyü Şenlikleri Düzenlendi

Karacalı Ve Keçili Köyü Şenlikleri Düzenlendi

Kırıkkale’de Karacalı ve Keçili köylerinde kültür ve bahar şenliği düzenlendi. İlk olarak Yahşihan ilçesi Keçili köyü Palamutluk mevkiinde 3.

A+A-

Kırıkkale’de Karacalı ve Keçili köylerinde kültür ve bahar şenliği düzenlendi. İlk olarak Yahşihan ilçesi Keçili köyü Palamutluk mevkiinde 3. Geleneksel Karakuş Yuvası Tanışma ve Kaynaşma Pikniği yapıldı.

Etkinliğe; Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Yahşihan Kaymakamı A. Ferhat Özen ve İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal da katıldı. Keçili Köyü Muhtarı Bekir Karakuş, misafirlere Keçili köyü hakkında bilgi verdi. Vali Kolat, piknik yapan aileleri tek tek ziyaret ederek, onlarla bir süre sohbet etti.

İkinci şenlik Karacalı köyünde gerçekleşti. Şenlik alanını gezen Kolat, ocakta pişen eti kepçe ile karıştırarak kontrol etti. Tüm çadırları gezdiğini ve herkesin yüzünde bir mutluluk olduğunu ifade eden Vali Kolat, “İnşallah bu huzur ve mutluluk ömür boyu devam etsin istiyorum. Bu tür etkinlikler birbirimizi tanımamıza, kaynaşmamıza ve birbirimizle daha yakınlaşmamıza sebep oluyor. Çocukların, gençlerin birbirini tanıması, uzun süre birbirini göremeyen eş ve dostların birbirini görüp birbiriyle buluşmasına vesile oluyor. Bu vesile ile bu buluşmada emeği geçen dernek başkanı ve köy muhtarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Valilik olarak, köylerin ağaçlandırılmasına özen gösterdiklerini belirten Kolat, “İnşallah bundan sonraki çalışmalarınızda da köylümüzün yanındayız. Yeter ki sizler birlik ve beraberlik içerisinde, huzur içerisinde örf ve adetlerimizi yaşatın. Hakikaten insanlar bir araya geldiği ne zaman ne yapmak ister? Çocukluğunu, geçmişini yaşamak ister. Bunlar da örfümüzü, âdetimizi, yaşantımızı gelecek nesillerimize aktararak yaşatmakla olur. Yani bu tür birliktelikler iyi bir ulus olmanın, iyi bir millet olmanın, kaynaşmaya vesile olduğu ortamlardır.” diye konuştu.

Sözlerinin sonunda Kolat, “Biz valilik olarak, tüm kamu kurum ve kuruluşları olarak sizin yanınızdayız. Bizim sizlere karşı kapımız açık, gönlümüz açık. Sizlerin yanında olma bizi mutlu ediyor. Sizlere huzur ve mutluluk dolu günler temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Şenliğe; İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Jandarma Genel Komutanlığı Genel Plan ve Prensipler Başkanı Tuğgeneral Güray Alpar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Baro Başkanı Ayhan Yılmaz ve köy sakinleri katıldı.
CİHAN

Karacalı ve Keçili köyü şenlikleri düzenlendi

Karacalı ve Keçili köyü şenlikleri düzenlendi

Karacalı ve Keçili köyü şenlikleri düzenlendi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.