1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Karadenizbirlik'ten Verilen Fiyat Farkı Üreticiyi Sevindirdi
Karadenizbirlikten Verilen Fiyat Farkı Üreticiyi Sevindirdi

Karadenizbirlik'ten Verilen Fiyat Farkı Üreticiyi Sevindirdi

Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Karadenizbirlik), alım sezonunun başlangıcında çiftçiye verdiği bin 400 TL avans fiyat ardından, 100 TL'lik fiyat farkı ödemelerine de başladı.

A+A-

Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Karadenizbirlik), alım sezonunun başlangıcında çiftçiye verdiği bin 400 TL avans fiyat ardından, 100 TL'lik fiyat farkı ödemelerine de başladı.

Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, artan fiyatların ve ihtiyaçların, yağlı tohuma olan ilgiyi artırdığını, bunun da üreticilerin yüzünü güldürdüğünü kaydetti. Türkiye'de, özellikle son yıllarda yağlı tohum ihtiyacında artışlar olduğunu belirten Erarslan, bu durumun, beraberinde fiyatları cazip hale getirdiğini ve özellikle ayçiçeği üreticisinin yüzünün son yıllarda güldüğünü kaydetti.

Fiyat farklarının, birliğe ürün teslim eden çiftçilere, 'avans fiyat'ta olduğu gibi peşin olarak ödeneceğini söyleyen Ünal Erarslan, "Fiyat farkının da ödenmesiyle birlikte, 19 kooperatif, 7 ildeki ayçiçeği alım kampanyamızda 55 milyon lira tutarında toplam 37 bin ton yağlık ayçiçeği ürünü alımı yapılmış olacaktır." diye konuştu.

Karadenizbirlik'in, her yıl olduğu gibi bu yıl da üretici ortaklarının menfaatlerini gözetecek şekilde fiyat belirlediğine dikkati çeken Erarslan, "Yönetim kurulumuz, ayçiçeği fiyatını belirlerken; ithal yağlık ayçiçeği ve ham ayçiçeği yağı fiyatları, döviz kurları, gümrük vergileri, dünya ve Türkiye rekoltesi, üretim maliyetleri, destekleme ve prim ödemeleri, diğer bitkisel yağlar ile üretici beklentilerini tek tek değerlendirmiştir." dedi.

Türkiye'de, yağlı tohum üretiminin halen yeterli olmadığını, bu nedenle en büyük ithalat kalemlerinden birini teşkil ettiğini hatırlatan Genel Müdür Ünal Erarslan, şöyle devam etti: "Yağlı tohumların değeri giderek artmaktadır. Son yıllarda oluşan fiyatlar cazip hale gelmiş ve üretim artışını teşvik etmiştir. Bölgemiz için de önemli bir kalkınma aracı olan yağlı tohumların ve özellikle ayçiçeğinin üretim artışı artık çiftçimizin yüzünü güldürecektir. Karadenizbirlik, bölgemizde yağlı tohum üreticilerini ve üretimini birleştiren tek tarım satış kooperatifleri üst birliği olup, kooperatifçilik hizmetlerinin bölge ekonomisine olan katkısının artması için her türlü desteği vermeye devam edecek."


CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.