1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Karadeniz'de deprem
Karadenizde deprem

Karadeniz'de deprem

Karadeniz açıklarında saat 11.18'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem, İstanbul başta olmak üzere birçok kentte hissedildi.

A+A-

Karadeniz açıklarında saat 11.18'de bir deprem meydana geldi. İstanbul ve birçok kentte hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı olmadı. Sarsıntının merkez üssünün İstanbul'a 200 kilometre uzaklıkta olduğu bildiriliyor.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, Karadeniz Ereğli açıklarında gerçekleşen depremin büyüklüğünü 5.3 olarak verdi. Avrupa Sismoloji Merrkezi'ne göre depremin büyüklüğü 5.2.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nin (AFAD) verileri, yerin yaklaşık 25 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin büyüklüğünü 4.8 olarak gösteriyor.

Depremin büyüklüğünü 5 olarak geçen Kandilli Rasathanesi ise derinliği 14.4 kilometre olarak aktardı.

Deprem, İstanbul başta olmak üzere Karadeniz kıyısındaki kentlerde hissedildi. Zonguldak, Kocaeli, Karabük, Bartın ve Sakarya gibi kentlerde yaşayanlar, sosyal medyada paylaştıkları mesajlarda depremi hissettiklerini yazdı.

Yerel medya, Zonguldak kent merkezi ile özellikle Ereğli ve Alaplı'da deprem nedeniyle insanların panik yaşadığını aktarıyor. Twitter'a yazan bir Zonguldaklı, evindeki buzdolabının sarsıntı sonucu düştüğünü belirtti.

Sakarya'dan paylaşılan bir mesajda ise, bir sosyal medya kullanıcısı depremle uykudan uyandığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.