1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karakullukçu: Ceza Kanunlarına Göre Örgüt Oluyor
Karakullukçu: Ceza Kanunlarına Göre Örgüt Oluyor

Karakullukçu: Ceza Kanunlarına Göre Örgüt Oluyor

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Hrant Dink cinayeti davasıyla ilgili olarak "Örgüt vardı, örgüt yoktu, iki kişiyi, üç kişiyi geçti mi ceza kanunlarına göre örgüt oluyor.

A+A-

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Hrant Dink cinayeti davasıyla ilgili olarak "Örgüt vardı, örgüt yoktu, iki kişiyi, üç kişiyi geçti mi ceza kanunlarına göre örgüt oluyor." dedi.

Manisa Barosu tarafından düzenlenen 'İdarenin Eylem ve Kararlarının Denetimi, Yürütme ve Yargı İlişkilerindeki Sınırlar, Yargının Yürütmeyi Denetim ilkeleri' konulu konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere bu şehre gelen Danıştay Başkanı Karakullukçu, önce Vali Halil İbrahim Daşöz’ü ziyaret etti.

Karakullukçu, daha sonra Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenecek konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Konferans sonunda Karakullukçu, gazetecilerin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Hrant Dink cinayeti davasında İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği ‘örgüt yok’ karanının bozulmasını istemesiyle ilgili olarak “"Örgüt vardı, örgüt yoktu, iki kişiyi üç kişiyi geçti mi örgüt oluyor, ceza kanunlarına göre. Yargıtay demiş ki; ‘burada bir örgüt işi var, bu adam bu işi tek başına yapmadı. Birisi planladı, birisi pişirdi, biri yedi. Organize iş, dolayısıyla özel mahkemelere gitmesi lazım kanaati elde etmiş ki Savcımız böyle iddia eder. Savcılarımıza kaldık mı 25-30 seneden açmıyorlar ağızlarını. Yatsın adam işi ne. Bereket ki hakimlerimiz var." dedi.

Konferans sonunda Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız, günün anısına Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu’ya tablo hediye takdim etti. CİHAN

Karakullukçu: İki, üç kişiyi geçti mi ceza kanunlarına göre örgüt oluyor

Karakullukçu: İki, üç kişiyi geçti mi ceza kanunlarına göre örgüt oluyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.