1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Karaman: Futbolun Akil Adamları İle Neden Toplantı Yapılıp Konu Tartışılmıyor
Karaman: Futbolun Akil Adamları İle Neden Toplantı Yapılıp Konu Tartışılmıyor

Karaman: Futbolun Akil Adamları İle Neden Toplantı Yapılıp Konu Tartışılmıyor

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı futbolcu sınırlaması hakkında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "Kulüpler ellerindeki yabancı oyuncuları ne yapacak? Bu konuda istişare yapılmalı.

A+A-

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yabancı futbolcu sınırlaması hakkında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "Kulüpler ellerindeki yabancı oyuncuları ne yapacak? Bu konuda istişare yapılmalı. Futbolun akil adamları ile neden toplantı yapılıp tartışılmıyor. Her sezon statü değişikliği neden? Bizim ülkemizde bunları tartışacak yürekli insanları yok mu?" diye sordu.

        Bursaspor, 31 günlük iznin ardından Özlüce Tesisleri'nde yeni sezonun ilk antrenmanını yaptı. Teknik direktörü Hikmet Karaman, antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak sorularını cevapladı.

        Yeni yönetimin ve sezonun camiaya hayırlı olması dileyerek konuşmasına başlayan Karaman, çok kısıtlı zaman dilimi içinde en iyi transferleri yapmak istediklerini belirtti.

        Karaman şöyle konuştu: "Bugünkü başlangıcımız yönetim kurulumuza ve camiamıza hayırlı olsun. Çok kısa sürede yol kat etmemiz gerektiğini biliyoruz. Özellikle transferler konusunda önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu akşam yönetim kurulumuz ile oturup detaylı bir şekilde çalışacağız. Toplantıdan sonra çabuk bir şekilde transferleri gerçekleştirmeyi düşünüyoruz."

        Yaklaşık 10 gündür altyapı tesislerinde genç oyuncular ve kiralık futbolcuların çalıştığını hatırlatan Karaman, "Onlara çok teşekkür ediyorum. Onları da bugün aramıza katsaydık 60 kişi olacaktık. Düşüncemiz sürekli kiralık giden oyunculardan eğer faydalanacaksak kadromuzda kalması, eğer faydalanamayacaksak çocuklarımıza kolaylık gösterelim diye düşündük. Nitekim Ayhan Barışıcı, futbolcularımız ile gerekli konuşmaları yaptı. Aramıza yeni katılacak arkadaşlarımız da olabilir. Bütün çalışmalarımızı yakından göreceksiniz. Başkanımız ve yönetim kurulumuz ile yapmış olduğumuz istişarelerde, takıma önemli isimlerin kazandırılması gerektiği söyledik. Geçen sezonki mevcut kadrodan Ferdinand, Edu ve Vederson yok. Vederson'un menajeri ile görüştüm. Kendisi ameliyat oldu ve 3-4 hafta sonra antrenmanlara başlayabileceğini söyledi. Antrenmanlara başlamasının ardından geçecek süreç 7-8 haftayı bulacaktır. Bizim için uzun bir zaman. Bu nedenle kendisine yanıt vermedik." dedi.

        Öncelikle Avrupa kupalarına katılan 3 futbolcunun yerini doldurmaları gerektiğini belirten Karaman, şunları söyledi: "Ondan sonra da eksik noktalarımıza transfer yapmalıyız. Şu an isimler üzerinden konuşmak istemiyorum. Bu akşam detaylı bir dosya yönetime sunacağım. Biraz daha sabırlı olursanız daha net cevapları sizlere vereceğiz. Arjantinli oyuncularımıza 2.5 gün izin verdim. Pazar gününden itibaren aramızda olacaktır. Pinto'ya Milli Takım'da olduğu için 2 gün daha izin verdim. Bir tek Scott Carson ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu konu ile ilgili gerekli bilgilendirmeyi yönetim kurulumuz yapacaktır."

        "OZAN'A SON BİR ŞANS"

        Geçen sezon kiralık olarak Mersin İdmanyurdu'na gönderilen Ozan İpek ile ilgili gelen soruya ise Karaman, şu cevabı verdi: "Ozan'a ayrı bir paragraf açtık. Ozan'ın bundan önceki performansı ve geçen sezon yaşanan olaylar, Mersin İdmanyurdu'nda yaşadıkları önemli bir değerlendirme. Yardımcı antrenörlerimizden aldığımız rapor, istekli ve iyi niyetli olduğu yönündeydi. Ozan ile bugün konuştuk. Kendisi de buna yakın olduğunu söyledi. Ayrı idman programına tabii tutulacak. Bu süreçteki tavırlarını ve gelişmesini gözlemleyeceğiz. Forma orada asılı, giymek istiyorsa alıp giyecek. Alıp giymek istemiyorsa forma orada asılı kalacak. Yetenekli bir oyuncu. Kendisine bir şans daha vermek istedik. Bundan sonrası için kendisine başarılar diliyorum."

        "İLK HEDEFİMİZ AVRUPA"

        Bursaspor'un bu sezonki hedeflerine de değinen Karaman, şöyle devam etti: "İlk hedefimiz Avrupa'da gruplara kalmak. Bu Şampiyonlar Ligi içinde olabilir. Biz şuan resmi olarak UEFA Avrupa Ligi'ndeyiz. Gruplara kaldığımız zaman kendi takımımızı ve rakiplerimizi değerlendireceğiz. Gruptan çıkabilme gücümüz varsa ikinci hedefimiz gruptan çıkabilmek. Hedef nereye kadarsa oraya kadar gideceğiz. Biz hazırız. Şampiyonlar Ligi ile UEFA Kupası'ndaki takımların güçleri farklı oluyor. Bütün bunlara rağmen transferlerde de olumlu adımlar atmalıyız ki bu şekilde iddialı konuşabilelim. Bursaspor ligde devamlı ilk 4'ü, şampiyonluk kovalayan bir yapıya sahip. Bu yapıyı devam ettirebilmeliyiz."

        Karaman, bu amaçla altyapıdan 15 futbolcuyu A takım antrenmanlarına çıkardıklarını ifade ederek, bu oyuncuların arasından 5-6 tanesinin A takıma çıkacağına ve altyapıdan Enes'in de imza işinin biteceğine inandığını ifade etti.

        YABANCI SINIRLAMASI

        "TFF’nin uygulamaya koymayı düşündüğü yabancı sınırlaması hakkındaki düşünceniz nedir?" şeklindeki bir soruya da Karaman, "Yarın Federasyon'dan çağırdılar. Ben şöyle düşünüyorum, bugün Türkiye'de bütün takımlar 10 ile 13 yabancı futbolcuyu kadrolarında bulundurarak devam ettiler. Şimdi 6-0'a dönüyor iş. Bu kadar yabancı oyuncu için paranın yabancı ülkeye gitmesi günah. Bu paralar ne olacak. Şimdi kulüpler ellerindeki yabancı oyuncuları ne yapacak? Bu konuda istişare yapılmalı. Futbolun akil adamları ile neden toplantı yapılıp tartışılmıyor. Her sezon statü değişikliği neden? Bizim ülkemizde bunları tartışacak yürekli insanları yok mu? Benim aklımın ermediği konular bunlar. Bir ara play-off geldi. Şimdi saat uygulaması geliyor. Neden birlikte hareket etmiyoruz bir türlü anlamıyorum. Bursaspor açısından baktığımda Türkiye'de 2-3 kulüp yok. Şimdi 11 yabancımız var. Bunları nasıl azaltacağız. Hiç olmasa aşamalı geçiş olabilir diye düşünüyorum. Biraz kulüpleri de düşünmeleri lazım." açıklamasında bulundu.
CİHAN

Karaman: Futbolun akil adamları ile neden toplantı yapılıp konu tartışılmıyor

Karaman: Futbolun akil adamları ile neden toplantı yapılıp konu tartışılmıyor

Karaman: Futbolun akil adamları ile neden toplantı yapılıp konu tartışılmıyor

Karaman: Futbolun akil adamları ile neden toplantı yapılıp konu tartışılmıyor

Karaman: Futbolun akil adamları ile neden toplantı yapılıp konu tartışılmıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.