1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karayel: 60 Darbesini Yapanların Edindiği Mal Torunlarının Torununa Dahi Yeter
Karayel: 60 Darbesini Yapanların Edindiği Mal Torunlarının Torununa Dahi Yeter

Karayel: 60 Darbesini Yapanların Edindiği Mal Torunlarının Torununa Dahi Yeter

Türkiye Büyük Millet Meclisi Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkan Yardımcısı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, darbelerin iki yüzü bulunduğunu ve genellikle görünmeyen ekonomik yüzünün kamuoyu ile paylaşılmadığına dikkati çekerek, "60 darbe.

A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkan Yardımcısı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, darbelerin iki yüzü bulunduğunu ve genellikle görünmeyen ekonomik yüzünün kamuoyu ile paylaşılmadığına dikkati çekerek, "60 darbesini yapan kişilerin o dönemde edindikleri mal varlıkları bırakın torunlarını, torunlarının torunlarına dahi yeter." dedi.

Birlik Vakfı Bursa Şubesi tarafından düzenlenen Cuma Meclisi konferansının bu hafta ki değerli konuğu Yaşar Karayel oldu. Geçmişte Türkiye'deki bir çok kurum ve kuruluşun, millet iradesinden üstün tutulduğunu ve bunun ülkemizin geleceğine çok zarar verdiğini ifade eden Karayel şunları kaydetti: "Mevcut kurum ve kuruluşların tamamı dahil olmak üzere, hiçbiri milletin iradesinden üstün değildir. Geçmişte bunu denemek isteyen zihniyete, seçim zamanlarında milletimiz her zaman cevap verdi. Ayrıca ülkemizin bu kadar kısa zamanda bu kadar çok darbeye ev sahipliği yapmasına rağmen bu noktaya gelmesi hiç kolay olmadı. Ülkemizde hukuki olmayan yapılanmaların tamamının gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Demokratikleşme yolunda atılacak bu adımlar ülkemizin geleceğine şekil verirken çok büyük önem arz eder."

Ülkemizin mevcut anayasası hakkında görüşlerini ifade eden Karayel, darbe zihniyetiyle hazırlanan anayasanın bu ülkenin geleceğine faydası dokunmayacağını dile getirdi. Karayel, "Ülkemizde özellikle 60 döneminden sonra kanunlaştırılan ve vesayet rejimini çağrıştıran ne kadar madde varsa ortadan kaldırılmalıdır. Demokratik bir toplumun anayasasında bu maddelerin yeri olmaz. AK Parti hükümeti olarak hazırladığımız raporlar doğrultusunda önümüzdeki yıllarda bu maddeler temizlemeyi hedefliyoruz. Bu ülkenin geleceği sivil anayasada yatıyor. Sivil anayasası olmayan bir Türkiye düşünmek mümkün değil. Ülkemizin geleceğini sağlam temeller üzerine kurarken yola buradan çıkmamız gerekir.'dedi.
'Darbeciler, ülkeyi soyup soğana çevirmişler" diye konuştu.

Darbelerin iki yüzü olduğunu belirten Karayel, genellikle görünmeyen yüzünün pek kamuoyunda paylaşılmadığına işaret etti. Bu yüzünün darbelerin Türkiye'de derin yaralar açan ekonomik zararlara değinen Karayel, 60 darbesini yapan kişilerin o dönemde edindikleri mal varlıklarının torunlarının torunlarına dahi yeteceğini belirterek bu konuların gün yüzüne çıkması için araştırıldığını ifade etti. Ayrıca 28 Şubat döneminden sonra ülkemizde 350 milyar dolara yakın paranın uçup gittiğini belirten Karayel, şu anki ülke bütçemizin 400 milyar dolara yakın olduğunu neredeyse ülke bütçemiz kadar paranın o dönemde yok edildiğini ifade etti. Ayrıca 10 yıldır ülkemizde iktidar olan AK Parti'nin bu süre boyunca yaptığı hizmetlerin 100 milyar dolara tekabül ettiğini aradaki uçurumun sebeplerini araştırıp gün yüzüne çıkarmak gerektiğini söyledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.