1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kardeş Okullardan Kardeşlik Korosu
Kardeş Okullardan Kardeşlik Korosu

Kardeş Okullardan Kardeşlik Korosu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı 'kardeş okul projesi' kapsamında Özel Çağlayan İlköğretim Okulu ile kardeş okul olan Ahmet Hamdi Akseki, Kanuni Sultan Süleyman Viranşehir Kırlık Kızbeyi ve Viranşehir Sertler ilköğretim okulu öğrencilerinden seçilen.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı 'kardeş okul projesi' kapsamında Özel Çağlayan İlköğretim Okulu ile kardeş okul olan Ahmet Hamdi Akseki, Kanuni Sultan Süleyman Viranşehir Kırlık Kızbeyi ve Viranşehir Sertler ilköğretim okulu öğrencilerinden seçilen 40 öğrenci ile koro kuruldu. Koro, Ömer Türkmen İlköğretim Okulu Kültür Merkezi'nde ilk konserini verdi. Konser öncesi konuşan Özel Çağlayan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Üsküplü, kalabalık dünyada yalnızlaşan hayatlara dikkat çekti. Komşuluk kültürünün yok olmaya yüz tutuğu bu dönemde kardeşliğin önemine işaret eden Üsküplü, "Maalesef toplum olarak medenileştikçe bencilleşiyoruz. Kardeşlik, Paylaşma ve yardımlaşma duygularımız gittikçe zayıflıyor. Halbuki insan toplumsal bir varlıktır. Başkalarıyla birlikte olduğu, paylaştığı ölçüde mutlu olur. Sıkıntı ve streslerden uzak kalır. Yüz binlik, milyonluk şehirde bugün yalnız yaşayan ve dolaşan insanlar durumundayız." dedi.
"Herkes kabuğuna çekilmiş kendi kaderini yaşıyor. Sevincini ve üzüntüsünü kimseyle paylaşmıyor.” diyen Üsküplü, bu sosyal facianın tek ilacının kardeşlik olduğunu vurguladı. Üsküplü, “Bu anlamda kardeş okullarımız ile ortaklaşa bu koroyu kurma kararı verdik. Kardeşlik korosu adı altında kurduğumuz 5 okul, 40 öğrenciden oluşuyor. Koromuz müzik öğretmenlerimiz eşliğinde çalışıyor." diye konuştu.
CİHAN

Kardeş okullardan kardeşlik korosu

Kardeş okullardan kardeşlik korosu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.