1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kardeş Şehirler, 3 Dilli Kardeş Şehirde Buluştu
Kardeş Şehirler, 3 Dilli Kardeş Şehirde Buluştu

Kardeş Şehirler, 3 Dilli Kardeş Şehirde Buluştu

Kardeş Şehir Projesi kapsamında, Trabzon İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi başkanlığındaki heyet, Siirt'e geldi.

A+A-

Kardeş Şehir Projesi kapsamında, Trabzon İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi başkanlığındaki heyet, Siirt'e geldi. Heyet ilk olarak Veysel Karan-i beldesine geçti. Siirt İl Genel Meclis Başkanı Fırat Soysal ve meclis üyeleri ile belde Belediye Başkanı Servet Gülmez tarafından karşılanan heyet, Veysel Karan-i Türbesi'ni ziyaret etti.

    Daha sonra heyet, Siirt Valisi Ahmet Aydın tarafından polisevinde ağırlandı. Polisevinde düzenlenen etkinlikte mahalli sanatçı Lütfü Turşak'ın seslendirdiği 3dilli türküler eşliğinde, Vali Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Selim Sadak, meclis üyeleri ve Trabzon heyeti ile harmanlaşarak hep birlikte halay çekildi, horon tepildi.

    Siirt Valisi Ahmet Aydın, "Kardeş şehir Trabzon'dan gelen tüm konuklara hoşgeldiniz diyorum. Çözüm sürecinde bu tür ziyaretlerin birliğimizi, beraberliğimizi ve şuan bölgedeki barış iklimini ve kardeşlik hukukumuzu daha da güçlendireceğine inanıyorum." dedi.

    Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi'nin de aralarında bulunduğu 30 kişilik heyet, kardeş şehir projesi kapsamında temaslarını Vali Ahmet Aydın’ı ziyaret ederek sürdürdü.
Valilik binası önünde davul-zurna eşliğinde karşılanan heyet üyeleri, Vali Aydın’ı ziyaret etti.
Kardeş şehir projesi kapsamında Siirt’i ziyaret ettiklerini belirten Trabzon İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, “Siirt’te bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Siirt’in sıcak insanlarından büyük bir ilgi gördük. Kendilerine teşekkür ediyorum. Amacımız bin yıldır devam eden bu kardeşlik bağlarını, daha da güçlendirerek, çözüm sürecine katkı bulunmaktır. Temennimiz bu, gönül ve kardeşlik köprüsünü daha da sağlamlaştırarak, bu tür gezilerin karşılıklı sürdürülmesini sağlamaktır" dedi.

    Daha sonra Vali Aydın, Trabzon'dan gelen konuklarına, el yapımı Türk bayrağı, işlemeli battaniye ile Siirt fıstığı hediye etti. Trabzon İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi ‘ de Vali Aydın’ a Trabzonspor formasını hediye etti.

    Valilik ziyaretinden sonra Trabzon heyeti, Tillo ilçesine giderek, buradaki tarihi ve kültürel mekanları gezdi. CİHAN

Kardeş şehirler, 3 dilli kardeş şehirde buluştu

Kardeş şehirler, 3 dilli kardeş şehirde buluştu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.