1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kargid Üyesi İşadamları, Tuskon'un Ticaret Köprüsü Programından Memnun Döndü
Kargid Üyesi İşadamları, Tuskonun Ticaret Köprüsü Programından Memnun Döndü

Kargid Üyesi İşadamları, Tuskon'un Ticaret Köprüsü Programından Memnun Döndü

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, Türk işadamlarının inşaat sektöründe Asya ve Afrika’ya damgasını vuracağını söyledi.

A+A-

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, Türk işadamlarının inşaat sektöründe Asya ve Afrika’ya damgasını vuracağını söyledi.

    Altıntaş, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından, 19-20 Haziran tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen ve dünyanın 130 ülkesinden bin 500 işadamının katılımıyla gerçekleşen Dünya Ticaret Köprüsü programında, KARGİD üyesi firmaların da önemli iş birliği ve ticari bağlantılar kurduğunu bilgisini verdi. Programın bu yıl sektörel ağırlıklı olarak planlandığını kaydeden Altıntaş, yurt dışından programa katılan inşaat - mobilya sektöründen prestijli ve referanslı bin 500 firmanın Türk işadamlarıyla buluşarak 20 bin ikili iş görüşmelerinde bulunduğunu belirtti.

    KARGİD üyesi işadamlarının da programdan çok olumlu iş bağlantıları yaptığını ifade eden Altıntaş, “Trabzonlu bir işadamı üyemiz Afrika kıtasındaki Gambiya’ya 15 bin ton çimento ihracatı için anlaşma sağladı. Başka bir üyemiz ise Özbekistan da vitrifiye üzerine yatırım yapan bir firmayla ortaklık yapma yolunda.” dedi.

    Altıntaş, Dünya Ticaret Köprüsü programlarının yurt dışından referanslı firmaları Türkiye’ye getirerek girişimci işadamlarına para ve zamanla elde edilemeyecek imkânlar tanıdığını, dünyanın birçok yerinde ekonomik krizler yaşanırken iş dünyası olarak bu krizlerden minimum düzeyde etkilenmek, yeni pazarlara açılmak ve yeni müşteriler bulmak için işadamlarının bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.