1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kasiad, Samsun İle Moğolistan Arasında Ticaret Köprüsü Kuruyor
Kasiad, Samsun İle Moğolistan Arasında Ticaret Köprüsü Kuruyor

Kasiad, Samsun İle Moğolistan Arasında Ticaret Köprüsü Kuruyor

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) İstanbul’da organize ettiği 18.

A+A-

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) İstanbul’da organize ettiği 18. Dünya Ticaret Köprüsü’ne katılan Moğol işadamlarını Samsun’a getirdi. 14 firma ve 3 tercümandan oluşan Moğol işadamı heyeti, derneğin konferans salonunda Samsun’daki işadamları ile bir araya geldi. Moğol işadamları, toplantıda firmaları hakkında ve hangi tarz ürün talep ettikleri konusunda bilgiler verdi.

Toplantı sonrasında Moğol ve Samsunlu işadamları KASİAD binasında karşılıklı iş görüşmeleri yaptı, ürünlerini tanıttı. Verimli geçen görüşmelerin ardından heyet, hatıra fotoğrafı çektirdi. İnşaat projelerini inceleyip örnek daireleri gezen Moğol işadamları, inşaat sektöründe partner olmaya hazır olduklarını söyledi. Fabrika ziyareti de yapan heyet, yaptıkları gezi ve ziyaretlerden memnun kaldıklarını belirtti. “Bizler için çok faydalı bir gezi oldu. Güzel projeler güzel ürünler gördük. Birçok alanda ticaret yapabileceğimizi keşfetmiş olduk. İmkan olsa hepsini uçağa yükleyip ülkemize götürebilsek dedik. Ayrıca bizlere gösterdiğiniz sıcakkanlı ve misafirperver duruşunuzdan çok etkilendik.” diyen Moğol işadamları, Samsunlu işadamlarını Moğolistan’da ağırlamaktan ve onlarla ticaret yapmaktan büyük onur duyacaklarının altını çizdi.

Moğol heyeti ağırlayan KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, Moğolistan’la olan gönül bağını, ticaretle daha da kuvvetlendirmek, ayrılmaz bir ikili oluşturmak istediklerini söyledi. Hacıkerimoğlu, “Bizler Samsunlu işadamlarımızın Moğolistan’da ticaret yapabilmeleri adına elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız. Yatırım için bizleri ülkesine davet eden kardeşlerime öncelikle teşekkür ediyorum. Samsun’da yatırım için çok uygun bir yerler var. Bölgemiz cazibe merkezi olarak dikkat çekiyor. Moğol kardeşlerimizin de burada yatırım yapmalarını arzu ediyoruz. Bu konuda da sizlere yardımcı olmaya hazırız. KASİAD bundan önce olduğu gibi bundan sonra da işadamlarımıza köprü olmaya devam edecektir.” dedi.

Moğol Yapı ve İnşaat Bakanlığı, İnşaat Geliştirme Merkezi Başkanı Bayır Saykan, Moğolistan’ın küçük nüfusu, geniş toprakları, zengin yeraltı ve yerüstü madenlerinin yanında sürekli gelişen bir trendi bulunduğu bilgisini verdi. Moğolistan’ın işadamlarına yatırım için fırsatlar sunan bir ülke olduğunun altını çizen Saykan, “Özellikle maden, deri, inşaat, gıda, turizm gibi sektörlerde Moğolistan, Türk işadamları için cazip bir merkez. Otoyollar, binalar, altyapı, okulları kapsayan, kar paylaşımı esaslı ve yabancı ülke yatırımcılarına açık projelerimizi de Türk işadamlarıyla paylaşmak isteriz. Dünya Ticaret Köprüsü’ne ve KASİAD’ın davetine yeni teknolojiler keşfetmek, bunları ülkemizde uygulayabileceğimiz iş ortakları aramak için katıldık. Samsunlu işadamlarımızla ticari konularda ciddi adımlar atabileceğimizi düşünüyoruz. Sizleri ülkemizde ağırlamak ve ticari konularda yardımcı olmak isteriz. Biz üçüncü bir komşu arayışı içindeyiz. Geçmişten gelen bağlarımız ve ortak noktalarımızın olmasından dolayı bu ülkenin Türkiye olmasını arzuluyoruz. Dostluklarımızı ticaretle pekiştirmek ve gelişen Moğolistan’ın altyapısında Türk işadamlarını görmek bizleri mutlu edecektir.” şeklinde konuştu.

Moğol heyetin, fabrikasını ziyaret ederek üretim bandını gözlemleyen ve üretim aşamaları konusunda bilgi sahibi olduğu işadamı Serhat Kurt ise “Benim için çok faydalı geçen bir görüşme oldu. Ticari konularda karşılıklı görüşmeler yaptık, bunu ihracatla neticelendirmek için gayret edeceğiz. Bu tarz görüşmeleri organize ettiği ve özellikle dış ticaret konusunda her zaman yanımızda olduğunu gösterdiği için KASİAD yetkililerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. CİHAN

KASİAD, Samsun ile Moğolistan arasında ticaret köprüsü kuruyor

KASİAD, Samsun ile Moğolistan arasında ticaret köprüsü kuruyor

KASİAD, Samsun ile Moğolistan arasında ticaret köprüsü kuruyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.