1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kasiad Samsun’dan Moğolistan’a Ticaret Köprüsü Kuruyor
Kasiad Samsun’dan Moğolistan’a Ticaret Köprüsü Kuruyor

Kasiad Samsun’dan Moğolistan’a Ticaret Köprüsü Kuruyor

TUSKON tarafından organize edilen 18. Dünya Ticaret Köprüsüne katılmak için İstanbul’a gelen Moğol işadamları Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD)’ın davetlisi olarak Samsun’a geldi.

A+A-

TUSKON tarafından organize edilen 18. Dünya Ticaret Köprüsüne katılmak için İstanbul’a gelen Moğol işadamları Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD)’ın davetlisi olarak Samsun’a geldi.

14 firma ve 3 tercümandan oluşan heyet KASİAD konferans salonunda Samsunlu işadamları ile bir araya geldi. Moğol işadamları toplantıda kendilerini tanıtarak firmaları hakkında bilgi verdiler ve Türkiye’de bulunuş amaçları ile talep ettikleri ürün konusunda işadamlarımızı bilgilendirdiler. Toplantının açılış konuşmasını yapan KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, “ Moğolistan’la olan gönül bağımızı ticaretle daha da kuvvetlendirerek ayrılmaz bir ikili oluşturmak istiyoruz. Bizler Samsunlu işadamlarımızın Moğolistan’da ticaret yapabilmeleri adına elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız. Yatırım için bizleri ülkesine davet eden kardeşlerime öncelikle teşekkür ediyorum fakat Samsun’unda yatırım için çok uygun bir yer olduğunu bölgenin cazibe merkezi olarak dikkat çektiğini hatırlatarak Moğol kardeşlerimizin de burada yatırım yapmalarını arzu ediyoruz. Bu konuda da sizlere yardımcı olmaya hazırız. KASİAD bundan önce olduğu gibi bundan sonrada işadamlarımıza köprü olmaya devam edecektir.” dedi.

Moğol Yapı ve İnşaat Bakanlığı, İnşaat Geliştirme Merkezi Başkanı Bayır Saykan yaptığı konuşmada, “ Moğolistan küçük nüfusu, geniş toprakları, çok zengin yeraltı ve yerüstü madenleri ile işadamlarına yatırım için fırsatlar sunan bir ülke oldu. Özellikle maden, deri, inşaat, gıda, turizm gibi sektörlerde Moğolistan, Türk işadamları için cazip bir merkez. Otoyollar, binalar, altyapı, okulları kapsayan, kar paylaşımı esaslı ve yabancı ülke yatırımcılarına açık projelerimizi de Türk işadamlarıyla paylaşmak isteriz.” diye konuştu.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu(TUSKON) Dünya Ticaret Köprüsü’ne ve KASİAD’ın davetine yeni teknolojiler keşfetmek, iş ortakları aramak için katıldıklarını sözlerine ekleyen Saykan, Samsunlu işadamları hakkında bilgi sahibi olduğunu ve ticari konularda ciddi adımlar atabilecekleri yönünde kanaatinin oluştuğunu söyledi.
Toplantı sonrasında Moğol ve Samsunlu işadamları KASİAD binasında karşılıklı iş görüşmeleri yaptı. Ürünlerini tanıtan ve imalatları hakkında bilgilendirme yapan işadamları görüşmelerin verimli geçtiğini belirtti.

Heyet daha sonra Moğolistan Samsun Fahri konsolosunu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Gün boyu heyetle birlikte olan KASİAD yönetim kurulu üyeleri Moğol heyete Samsunda üretim yapan firmalar hakkında bilgi verdi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.