1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kasif: Sevdiğiniz İşi Yaparsanız Yorulduğunuzu Anlamazsınız
Kasif: Sevdiğiniz İşi Yaparsanız Yorulduğunuzu Anlamazsınız

Kasif: Sevdiğiniz İşi Yaparsanız Yorulduğunuzu Anlamazsınız

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı, gençlere sevdiğiniz işi yaparsanız yorulduğunuzu anlamazsınız uyarısını yaptı.

A+A-

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı, gençlere sevdiğiniz işi yaparsanız yorulduğunuzu anlamazsınız uyarısını yaptı.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) tarafından Terme Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik ‘Geleceğin Gücü Girişimci Gençlere Tavsiyeler’ konulu panel düzenlendi.
KASİF Genel Sekreteri ve Yönetim Danışmanı Yaşar Bıyıklı ve Ayyıldız Makine Mühendislik Ltd. Şti. sahibi Ahmet Aydoğdu’nun konuşmacı olarak katıldığı paneli OMÜ Terme Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı öğretim görevlisi Bülent Çelebi yönetti.

'İŞE DEĞİL BAŞARIYA AŞIK OLUN'

Panelin ilk bölümünde söz alan KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı, gençlere bilmedikleri işlere bulaşmamalarını söyleyerek iş kurarken dikkat etmeleri gereken dört önemli hususa dikkat çekerek, “İş hayatında birden yükselme hevesine kapılmayın, merdivenlerin basamaklarını birer birer çıkın. Birinci basamak hevesiniz, istek ve arzunuz olsun. Yani sevdiğiniz ve günümüzde de geçerli olan işi yapın. Girişimcilik tıpkı ilim gibi beşikten mezara kadar öğrenilmesi, çalışılması ve diri tutulması gereken bir süreçtir. Sevdiğiniz işi yaparsanız yorulduğunuzu anlamazsınız. İkinci basamak; sevdiğiniz, hayalini kurduğunuz işin tüm inceliklerini öğrenin, bilmediğiniz işe, bir heves uğruna da olsa asla bulaşmayın. Okullarda eğitimini aldığınız mesleki bilgileri sahada test edin, mesleğin incelikleri, püf noktaları sahada, hüner sahibi ustalardan öğrenin. Bunun için staj süreci büyük bir fırsat. Üçüncüsü basamak; mesleki bilgilerin yanında bir işletmeyi yönetecek, iş planı hazırlayacak bilgi ve becerileri kazanın. Çok kötü de olsa iş planı yapmadan yola çıkmayın. Dördüncü ve son basamak ise; işe değil başarıya aşık olun. Her canlının olduğu gibi her iş fikrinin de bir son kullanma tarihi olduğunu unutmayın. Vakti ve zamanı geldiğinde işinizi terk edin ve yeni iş fikirlerine ve yeni girişimlere yelken açın.” dedi.



Ayyıldız Makine Mühendislik Limited Şirketi sahibi Ahmet Aydoğdu da panelde yaptığı konuşmada, gençlere yapacakları işlerde mutlaka fark katmaları gerektiğini söyleyerek, "Yaptığınız işler ne olursa olsun rakiplerinizden bir farkınız olsun. İşinizi herkesin yaptığı gibi standart yapmayın. Yeni şeyler katın.” şeklinde konuştu.

YAPACAĞINIZ İŞLERDE RİSK ALMAKTAN KORKMAYIN
Girişimcilikte risk almanın önemli olduğuna dikkat çekerek genç girişimci adaylarına tavsiyelerde bulunan Ahmet Aydoğdu, "Bir iş yaparken belli ölçülerde risk almaktan korkmayın. Risk alma cesaretiniz olsun. Bunun yanında dürüstlüğü elden bırakmayın, müşterilerin gönlünü kazanın, para zaten gelecektir. Finansman desteği için KOSGEB, kalkınma Ajansı, İŞKUR vb kurumların desteklerinden yararlanın. Sermaye sıkıntısı çeken arkadaşlar sözleşmeye dayalı, dürüst kişilerle ortaklık yaparak başlayabilirisiniz. Mesleki odalar, dernekler vb sivil toplum kuruluşları ile temas halinde olun. Onların çalışmalarını, projelerini yakından takip edin.” dedi.

OMÜ Terme Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı öğretim görevlisi Bülent Çelebi de panelin sonunda yaptığı değerlendirme, KASİF’in düzenlediği panelin öğrencilerin iş dünyasını tanıma, bilgi ve tecrübelerini öğrenme açısından son derece önemli olduğunun altını çizerek KASİF’e düzenlediği panel için teşekkür etti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.