1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kayısı Bahçesi, Piknikçilerin Kullanımına Açıldı
Kayısı Bahçesi, Piknikçilerin Kullanımına Açıldı

Kayısı Bahçesi, Piknikçilerin Kullanımına Açıldı

Bağcılar Belediyesi Kayısı Bahçesi’nin piknik sezonu açılışı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun katılımı ile yapıldı.

A+A-

Bağcılar Belediyesi Kayısı Bahçesi’nin piknik sezonu açılışı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu’nun katılımı ile yapıldı. Açılışta Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Birol Usşen ve MASTÖB Genel Başkanı Bekiz Alyüz de yer aldı.

Mutlu, Kıyıklık, Babuşcu, Çağırıcı ve Öztürk basın mensuplarına dalından aldıkları kayısılardan ikram etti.

Toplam 84 ağaç ihtiva eden Kayısı Bahçesi piknikçilerin kullanımına sunuldu. Bahçenin açılışında söz alan Vali Hüseyin Mutlu, Taksim Gezi Parkı olaylarına değinerek, “Bu aralar her birimizin belleğinde parkların ayrı yeri oldu. Şu aşamada Türkiye’yi ve İstanbul’u mutsuz eden bir parktan güzel bir parka geldik. Çevresel duyarlılık adına gönlümüzü hoş ediyor.” dedi.

İstanbul’un park sayısının arttığını vurgulayan Mutlu, “Bağcılar’da bu anlamda 185 park var. Burası İstanbul’un meyve bahçesi gibi. Ne mutlu kayısıdan kiraza, kestaneden ceviz ve fındığa varıncaya kadar her tür meyveyi Bağcılar’da görüyoruz.” ifadelerini kullandı.


AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ise Türkiye’nin 20 senedir önemli merhaleler aldığını dillendirdi. Kimi çevrelerin ilerlemeyi görmemekte ısrar ettiğini belirtti; “En çok buna üzülüyorum. Gerek Türkiye’de gerek İstanbul’da hala bir tutuculuk var. Ancak yine de bir topluluk var ki değişiyor, değiştiriyor ve ileriye adım atıyor.” yorumunu yaptı. Taksim Gezi Parkı eylemlerini onaylayan kimi çevrelerin 3. Köprü’nün yapılmasına da karşı olduğunu iddia eden Kıyıklık,“1970’lerde de ‘köprüye hayır’ diyenlerle toplumun nerelere götürüldüğünü gördüm. Ancak hiçbir dönem bu toplulukların içinde olmadım. Ancak ‘hayır’ diyenlerin köprüyü açtığını gördüm. Bülent Ecevit de ‘hayır’ diyenlerin başındaydı. Köprünün açılışını da o yaptı. Ancak tamamı da köprüden geçti.” dedi.

Bir dönem Bağcılar Belediye Başkanı olan Kıyıklık, “Halen belleğimdedir; Nurettin Sözen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı idi. Bağcılar Çiftlik Meydanı’na birer tane hava ölçüm aygıtı koydular. Ani bir hava kirliliğinde ilçe boşaltılacaktı. O aralar malum Hekimbaşı çöplüğü patlamış insanlar ölmüştü.” anısını anlattı.

Şu an Türkiye’de, İstanbul’da ve Bağcılar’da iyi şeyler olduğunu ifade eden Kıyıklık, bu durumu ustaların yönetimde bulunmasına bağladı. Kıyıklık, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı işaret edip, “Gelecek senelerde de inşaallah yine ustamız ki kalfalığın sonu ustalıktır, ustamız idare eder. Dışımızda olanlar da gelsinler çıraklık yapsın bir şeyler öğrensinler ki halk onlara da itibar etsin.” temennilerinde bulundu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Babuşcu da Bağcılar’da Anadolu’nun mimarisine uygun bahçeler bulunduğundan söz etti. Bu projeleri çevreci duyarlılığın kanıtı olduğunu; meyve ağaçlarının korunmasından dolayı gurur duyduğunu vurguladı. AK Parti’nin çevreye duyarlı olduğunu savunan Babuşçu, İstanbul mitingine katılanların kıyıda çimlere basmadan yürüdüğünü aktardı. Babuşçu şunları kaydetti:

“Arkadaşlarımız bir saptamada bulundu. Kıyı hattında yürüyen binlerce insan konvoy halinde ilerleyerek Kazlıçeşme’ye geliyordu. Bir tarafta yakıp yıkan bir anlayış diğer tarafta çimlere, çiçeklere dikkat ederek yürüyen bir anlayış var. Bu enteresan bir duyarlılıktır.”


Başkan Çağırıcı’nın çevreci anlayışının yeni projelerde de karşılık bulduğunu ifade eden Babuşçu, sözlerini “Birilerine göre ağırlıklı olarak göbeğini kaşıyan adamların bulunduğu bu ilçede şu an herkes mutluluk içinde hayatlarına devam ediyodr. Başkanımız bu dönemi ‘kalfalık’ dönemi olarak tanımladı. ‘Ustalık’ demedi demek ki bir beklentisi daha var. İnşallah hayırlısı olur.” diyerek tamamladı.


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kayısı Bahçesi’nin ardından Bitlis’in ceviz, Amasya’nın elma, Adıyaman’ın nar ve Siirt’in de fıstık bahçelerini oluşturacaklarını duyurdu. Bahçenin bütün hemşehrilerine açık olduğunu müjdeleyen Çağırıcı, çocukların ve ailelerinin ağaçları koruduklarına; meyvelere de olgunlaşmadan dokunmadıklarına temas etti. Vali Mutlu’nun ilçe kaymakamı olduğu dönemde çıraklık döneminden, şu an da kalfalık döneminden geçtiğini bildirdi.


Açılış töreni sırasında Mutlu, Kıyıklık, Babuşcu, Çakır, Çağırıcı ve Öztürk dalından kopardıkları kayısıları basın mensupları ile çocuklara dağıttı. Program Bağcılar Belediyesi Bilgievi öğrencilerinin halkoyunları oyunları ile sona erdi.
CİHAN

Kayısı Bahçesi, piknikçilerin kullanımına açıldı

Kayısı Bahçesi, piknikçilerin kullanımına açıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.